Direktor Australijan opena: Novak u Melburnu 2023? Uvek je dobro došao, ali nije MOJA ODLUKA!

Autor:

Sport

12.07.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, Đoković je u januaru 2022. godine proteran iz Australije i određena mu je trogodišnja zabrana ulaska na najmanji kontinent na svetu, ali možda će doći i do promene odluke, pošto je ova država dobila novu vladu.

Direktor Australijan opena: Novak u Melburnu 2023? Uvek je dobro došao, ali nije MOJA ODLUKA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Djoković with the Australian Open Cup

Novak Đoković osvojio je Vimbldon, ali još uvek je neizvesno da li će igrati na Ju-Es openu pošto u Ameriku trenutno nevakcinisani stranci ne mogu da uđu.

To bi značilo da će Nole propustiti drugi Grend slem ove sezone, pošto je u januaru 2022. godine deportovan iz Australije po odluci vlade jer je predstavljao "opasnost po zdravlje".

UKINUTI RAZLOZI

Zbog toga, Srbin je dobio tri godine zabrane boravka na najmanjem kontinentu na svetu, ali od tada su ukinuti razlozi zašto Beograđanin nije mogao da igra. 

U prevodu, nevakcinsani stranci sada mogu da uđu u "zemlju kengura".

PROMENA VLADE

Australija je nedavno promenila i vladu i to je mnogima značilo da će se promeniti politički pogled prema Novaku, a novi premijer Entoni Albaneze je i veliki ljubitelj tenisa, i spreman je da zauzme blagonakloniji stav prema Đokoviću, saznaje Sport klub.

O svemu tome upravo za ovaj portal govorio je i Kreg Tajli, direktor Australijan opena.

DAJEMO SVE OD SEBE

- Mislim da mi dajemo sve od sebe. Jasno, nije moja odluka da li će on moći da igra na Australijan openu, ali Novak je uvek dobro došao, zna da mnogo ljudi u Australiji voli da ga gleda kako igra - kaže Tajli za Sport klub i dodaje:

- Na drugima je da donesu odluku, ali do Australijan opena naredne godine ima još mnogo vremena. Mislim da bi svi trebalo sada da uživaju u njegovoj pobedi na Vimbldonu.

Republika

Foto: Foto :Profimedia

Kreg Tajli

Srbin je u nedelju pobedio Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima i došao do četvrtog uzastopnog osvajanja Vimbldona i sedmog u karijeri, a i Tajli je bio na Grend slemu u Londonu.

- Novak je igrao izvanredno i apsolutno je zaslužio da pobedi. Igrao je fantastično, srećan sam zbog njega i njegovog tima. Bila je ovo teška godina, ali praktično je nepobediv na Centralnom stadionu - rekao je Kreg.

Republika

Foto: Tanjkug/AP

Novak Đoković sa trofejem Vimbldona

Na kraju, ističe da je u kontaktu sa timom Beograđanina.

Sada sam im čestitao na neverovatne dve nedelje, izvrstan je posao Novak obavio - zaključio je direktor Australijan opena.

Turnir u Melburnu igraće se naredne godine od 16. do 29. januara, titulu brani Rafael Nadal, a Novak Đoković bi mogao da osvoji jubilarnu desetu titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading