LJUDESKARA: Đoković sa balkona poslao MOĆNU poruku sramnim Australijancima!

Autor:

Sport

11.07.2022

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vratio se na teške trenutke sa početka godine.

LJUDESKARA: Đoković sa balkona poslao MOĆNU poruku sramnim Australijancima!

Foto: Starsport

Novak Đoković je po sedmi put osvojio Vimbldon, povodom čega mu je u Beogradu priličen veličanstveni dočak.

Nole se pred okupljenim navijačima prisetio početka godine i pakla koji je prolazio u Australiji.

To je nešto što je dosta potreslo mene i familiju i bliske ljude, počela je godina na ružan način za mene, desilo se to što se desilo u Australiji, ali me je mesecima pratio doživljaj, ti naopaki pogledi i osude. Hrišćanski je praštati, a mi smo Hrišćani, gledamo, praštamo, samo Bog zna i ljudi oko mene šta se to dešavalo, ne bih sada da pričam o tome i da deluje da se žalim. To je sve uticalo na ovaj sad trenutak, motivisalo me i inspirisalo da se vratim na staze stare slave, da se borim za najveće trofeje u sportu. Imao sam tri od četiri Grend slema prošle godine, hvala vam puno. Odaću vam malu tajnu, bila je neka ideja da se nađemo posle US opena prošle godine, ali zato evo ove godine, uzimajući u obzir sve okolnosti, ovaj trofej ima dodatni značaj i vrednost za mene i ono što me čeka u budućnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nedugo posle u izjavi za RTS rekao je još nešto na ovu temu.

Pao mi je veliki teret za leđa. Kako smo krenuli godinu, nisam znao kako će se stvari odvijati na teniskom terenu. Kada sam otišao iz Australije osećao sam se ispražnjeno. Kada sam se vratio osetio sam veliku ljubav svog naroda. Teniski turniri se održavaju svuda po svetu i nisam se osećao dobro. Verovao sam u sebe. Vimbldon nekako uvek dolazi u pravom trenutku. Prvi put sam postao prvi na svetu posle Vimbldona, 2018. me je ‘katapultirao‘ u osvajanje još trofeja, 2019. onaj maratonski meč. U mojoj karijeri ima posebno mesto. Prva slika teniska je sa Vimbldona kada sam ga gleda sa četiri-pet godina i zatražio da mi kupe reket.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading