Nameštaljka ili čudo? Beloruskinja ispustila 6:0, 5:0 i 0:30! Marina priredila največi preokret u istoriji tenisa!

Autor:

Sport

10.07.2022

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nositeljka bila na samo dva poena od pobede, ali joj ni to nije bilo dovoljno.

Nameštaljka ili čudo? Beloruskinja ispustila 6:0, 5:0 i 0:30! Marina priredila največi preokret u istoriji tenisa!

Foto: Tanjug/AP

Julija Hatuka

Beloruska teniserka Julija Hatuka ušla je u anale "belog sporta", pošto je uspela da izgubi meč u kom je vodila sa 6:0, 5:0 i 0:30 na servis protivnice.

Bio je to duel u prvom kolu kvalifikacija za WTA turnir serije 250 u Budimpešti, a najveći preokret u istoriji tenisa priredila je Marina Basols iz Španije.

Naime, Hatuka je sa nulom osvojila prvi set, a sve je išlo ka tome da će i u drugom biti viđen isti scenario. Beloruskinja je vodila 5:0 u drugom setu i na servis Španjolke je imala 0:30.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Julija Hatuka

Međutim, od tog momenta se sve okrenulo za 180 stepeni i Basols je osvojila prvo taj servis gem, a potom i šest narednih, čime je došla do izjednačenja u setovima.

Marina je i u trećem setu nastavila u istom ritmu, povela je sa 3:0 i to sa dva brejka, ali je onda Julija prekinula njenu seriju od deset vezanih osvojenih gemova. U nastavku seta je Hatuka došla do izjednačenja (4:4), ali je onda Basols osvojila dva sledeća gema i plasirala se u naredno kolo.

Na kraju, meč je završen pobedom španske teniserke od 0:6, 7:5, 6:4, posle dva sata i 15 minuta igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading