Američki novinar napao Elenu Ribakinu: Od vimbldonske šampionke zahtevao da se izjasni o ratu u Ukrajini i Vladimiru Putinu! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.07.2022

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćeni skandal zabeležen je nakon finalnog meča ovogodišnjeg vimbldonskog turnira u ženskoj konkurenciji.

Američki novinar napao Elenu Ribakinu: Od vimbldonske šampionke zahtevao da se izjasni o ratu u Ukrajini i Vladimiru Putinu! (VIDEO)

Foto: Youtube.com/Wimbledon/printscreen

Kazahstanska teniserka ruskog porekla Elena Ribakina danas je više nego zasluženo stigla do velikog uspeha osvojivši prestižni trofej.

Međutim, pojedinim medijima i novinarima mnogo interesantnije od samog sportskog uspeha bila je činjenica da je nova vimbldonska šampionka rođena u Moskvi i da je do 2018. godine nastupala pod zastavom Rusije.

Foto: Twitter.com/Wimbledon

Elena Ribakina sa vimbldonskim peharom

 

Na svemu navedenom posebno je insistirao neimenovani američki novinar koji je postavio pitanje mladoj teniserki:

- Vi predstavljate Kazahstan, ali ste rođeni i odrasli u Rusiji. Da li osuđujete rat u Ukrajini i Putinove poteze?

Nadala se Elena Ribakina da će dobiti pomoć organizatora s obzirom da su sva pitanja koja imaju političku konotaciju zabranjena, ali organizatori konferencije za medije nisu reagovali, pa je teniserka pokušala da se izvuče iz nezgodne situacije konstatacijom da nije dobro čuka pitanje.

Američki novinar nije odustajao od postavljenog pitanja, pa je Elena na kraju odgovorila:

- Izvinite, moj engleski nije najbolji. Nisam razumela drugi deo vašeg pitanja. Sa moje tačke gledišta, mogu samo da kažem da ja predstavljam Kazahstan. Nisam birala gde ću se roditi. Ljudi su verovali u mene i Kazahstan me je podržao. I danas sam osetila podršku, videla sam zastave. Tako da ne znam šta da vam odgovorim - istakla je Elena Ribakina.

 

 

Poptuno je jasno da se organizator ovogodišnjeg turnira u Londonu našao u prilično nezavidnoj poziciji s obzirom na činjenicu odakle potiče pobednica Vimbldona u ženskoj konkurenciji za 2022. godinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading