Nisu očekivali da će im se ovo dogoditi: Trofej Vimbldona u rukama ruske teniserke koja nastupa pod zastavom Kazahstana!

Autor:

Sport

09.07.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vimbldon je dobio novu šampionku kada je ženska konkurencija u pitanju.

Nisu očekivali da će im se ovo dogoditi: Trofej Vimbldona u rukama ruske teniserke koja nastupa pod zastavom Kazahstana!

Foto: Tanjug/AP

U velikom finalu ovogodišnjeg vimbldonskog turnira u ženskoj konkurenciji sastale su se kazahstanska teniserka poreklom iz Rusije Elena Ribakina i Ons Žaber iz Tunisa.

Nakon tri odigrana seta i viđene velike borbe do velikog trofeja stigla je teniserka rođena u Moskvi.

Elena Ribakina (KAZ) - Ons Žaber (TUN) 2:1 (3:6, 6:2, 6:2)

Tokom prvog seta, drugoplasirana na WTA listi, Tunižanka Ons Žaber je brejkovima  trećem i devetom setu, više nego zasluženo stigla do osvojenog prvog seta.

U drugom setu naturalizovana Kazahstanka je več u prvom gemu najavila poptuni rezultatski preokret, da bi sve bilo rešeno nakon petog odigranog gema i novog brejka.

Odlučujući treći set potpuno je pripao Eleni Ribakinoj koja je kao i u drugom setu, ovaj period igre započela brejkom. Imala je Ons Žaber priliku u šestom gemu da se vrati u meč, ali Tunižanka nije uspela da iskoristi čak tri brejk lopte i već tada se pobendik znao.

Ribakina je do kraja meča rutinski stigla do velikog uspeha i trofeja.

Intereantno je napomenuti da i pored zabrane učešća ruskim teniserkama i teniserima na ovogodišnjem Vimbldonu, trofej namenjen pobedniku ženskog turnira ipak ide u ruke ruske teniserke, ali se mora naglasiti da ona od 2018. godine nastupa pod zastavom Kazahstana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading