Stanković: Sledi istorijski šampionat, svesni smo šta nas čeka!

Autor:

Sport

09.07.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda u nedelju započinje takmičenje u Mozzart Superligi Srbije.

Stanković: Sledi istorijski šampionat, svesni smo šta nas čeka!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Crvena zvezda će u uvodnom kolu dočekati na stadionu Rajko Mitić ekipu Radničkog iz Niša.

Šampion Srbije je veliki favorit da ponovo stigne do trofeja, dok će pojačani Partizan pokušati da joj posao oteža. Trener crveno-belih Dejan Stanković zna šta čeka njegove momke.

- Svesni smo šta nas čeka i svesni smo kako je to biti u ulozi favorita. Kad pričamo o jednoj utakmici pa ti svi predviđaju pobedu je teško, a ne kad ti ceo jedan šampionat pripisuju unapred. To je dug maraton i duga trka gde će biti i umora i povreda i dobrih i loših stvari. Mi smo prošle godine imali jaku godinu u svakom smislu, i rezultatski i psihički tešku od prve utakmice. Znamo šta nam je činiti od sutra. To je prva utakmica istorijskog šampionata za Srbiju, gledaćemo da budemo protagonisti od starta - rekao je Dejan Stanković. 

Tokom leta na Marakanu je stiglo nekoliko velikih pojačanja.

- To je evidentno. Ispratili smo prelazni rok, moralo je brzo da se uradi sve. Siguran sam da će prvenstvo biti zanimljivo i teško. Ništa lakše od prošle godine. Neće biti prava na kiks, svako će želeti da pobedi Zvezdu. Na nama je da odgovorimo na pravi način. Na sva tri fronta idemo da izvučemo maksimalan broj utakmica. Da se napadne ova titula od prvog kola. Svaka titula je važna, svako prvenstvo može da se pozove na neku važnost. Ali ovo je specifično prvenstvo koje može da donese dosta dobrog Crvenoj zvezdi. Kao neko ko je odrastao ovde i dete je Zvezde, imamo priliku da Zvezdi donesemo nešto mnogo važno. Može da bude jedna prekretnica ovog kluba. Zvezda je velika, ali svi znamo šta znači direktna Liga šampiona u narednih par godina.

Posebno se izdvajaju imena Kingsa Kangve i Osmana Bukarija.

Republika

Foto: Starsport

Kings Kangva

- Iskreno se nadam da će oni praviti razliku. Imali su vremena da upoznaju grupu, način rada i stil igre kakav Zvezda želi da praktikuje. Bukari je dosta kvalitetan i brz, Kangva je dinamičan koji ima jak karakter i ne libi se na bilo kom delu terena da preuzme odgovornost. Ima dinamiku koja nam je potrebna. Imamo jednu garanciju sa momcima koji su tu ostali, okosnicom ekipe... Od Zvezde možemo da očekujemo samo boljitak u narednom periodu.

Crvena zvezda sezonu otvara protiv Nišlija, a biće oslabljena neigranjem nekolicine fudbalera.

- Mitrović je ta udarna igla Radničkog iz Niša. Momak stvarno pokazuje kvalitet, na svakih šest meseci se vidi boljitak kod njega. Doveli su Marjanovića, momka koji mi se sviđa na način na koji igra. Ostalo je na njima. Znamo sve o njima, ne verujem da može nešto da nas iznenadi. Poštujemo svakoga - rekao je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading