Božja kazna: Sve se urušava na Grend slemu u Londonu! Vimbldon zbog Rusa stiglo prokletstvo!

Autor:

Sport

30.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona pokosila Beretinija i Čilića, drugi strahuju od suspenzije, dok favoriti redom pakuju kofere, a turnir gubi na snazi i atraktivnosti.

Božja kazna: Sve se urušava na Grend slemu u Londonu! Vimbldon zbog Rusa stiglo prokletstvo!

Foto: Tanjug/AP

Karma u tenisu je čudo, pokazalo se već nekoliko puta ove godine kada su debelo platili svi koji su se ogrešili o Novaka Đokovića. Sada je na red došao Vimbldon, ali zbog odluke da se Rusima i Belorusima zabrani učešće zbog rata u Ukrajini. Prva surova kazna bila je odluka ATP da se na londonskoj travi ne igra za bodove, zbog čega ispaštaju svi, pa i branilac trofeja Nole, koji će ostati bez 2.000 bodova i pasti na sedmo mesto.

KRAH NOSILACA

Međutim, kako je turnir startovao u ponedeljak, sve je počelo da se urušava. Najpre su zbog korone morali da se povuku prošlogodišnji finalista Mateo Beretini i Marin Čilić, a strah da će biti izbačeni zbog kontakta s Italijanom i Hrvatom se uvukao svima pod kožu, uključujući Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. To je, međutim, bio samo uvod za katastrofu jer je loša karma počela da odnosi jednog po jednog favorita, a, samim tim, da turnir gubi na kvalitetu i gledanosti. Tako je sedmog nosioca Huberta Hurkača u pet setova eliminisao Alehandro Davidovič Fokina, što sujeverni mogu da povežu s ratom u Ukrajini. Naime, on je najavio da će za svaki odserviran as dati po 100 dolara za pomoć toj zemlji, a onda je ispao već posle prvog meča, pa će Kijevu iz Londona otići tek 2.100 dolara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hubert Hurkač

Tu eliminaciji nosilaca u prvom kolu kod muškaraca nije kraj. Posle samo jednog meča kofere su spakovali i Pablo Karenjo Busta (16. nosilac), koji je predao našem Dušanu Lajoviću, Grigor Dimitrov (18) i Holger Rune (24).

ISPALA I SERENA

Međutim, velika senzacija, barem imajući u vidu ime i osvojene trofeje, jeste eliminacija Serene Vilijams (40) od malo poznate Francuskinje Harmoni Tan. Bio je to Sereni prvi meč posle tačno 364 dana i prošlogodišnjeg Vimbldona, ali pošto je odmah poražena, zapitala se da li je to znak da bi trebalo da razmisli o kraju karijere.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serena Vilijams

- Ponekad morate da prihvatite da ste dali sve od sebe. O budućnosti ne mogu da govorim, osećam da ne znam - rekla je osvajačica 23 grend slema i trenutno 1204. teniserka sveta.

KIRJOS PLJUVAO NAVIJAČE

Ugled Vimbldona ukaljao je i problematični Nik Kirjos, koji je pljuvao prema navijačima tokom meča u kojem je savladao Britanca Pola Džaba tek posle pet setova. Da skandal bude veći, Australijanac smatra da je ispravno postupio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

- Pljunuo sam ka nekome ko me je vređao, ko mi je viknuo da sam govno. Uradio sam to namerno, ne bih uradio to prema nekome ko me podržava - rekao je Kirjos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading