Amerikanac Tenis Sandgren opleo po SAD i US openu: Ja igram nevakcinisan, a Đoković ne može?!

Autor: R.V.B.

Sport

17.06.2022

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, kako sada stoje stvari, neće igrati na US openu.

Amerikanac Tenis Sandgren opleo po SAD i US openu: Ja igram nevakcinisan,  a Đoković ne može?!

Foto: Profimedia

Tenis Sandgren i Novak Đoković

Propisi u borbi protiv korone u SAD trenutno nalažu da stranci nevakcinisani protiv korone ne mogu da uđu u zemlju, pa, samim tim, ni Nole. Ukoliko iste mere ostanu i do kraja avgusta ili ako se ne predomisle i daju mu medicinsko izuzeće, Srbin neće moći da brani finale i napadne 21. grend slem. S druge strane, US open ne zabranjuje nevakcinisanim teniserima da igraju, kao što je to bio slučaj i na mastersu na Indijan Velsu.

Tako će samo Amerikanci moći da igraju na grend slemu u Njujorku, a da nisu primili cepivo protiv KOVID-19. To je iznerviralo jednog od njih - Tenisa Sandgrena, koji je opleo po svojoj zemlji, tvrdeći da postupaju licemerno i da imaju dvostruke standarde.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na US openu

 

- Prilično je sramno to što se USTA (Teniska asocijacija SAD) neće boriti da Novak dobije izuzeće. Nije iznenađenje to što vlada ne menja zastarelu politiku. Ja mogu da igram, a on ne? Smešno - napisao je Sandgren na Tviteru.

Zbog ovakvih, više političkih, odluka, koje stvarno imaju uporište u medicini, Nole u Njujorku neće moći da brani 1.200 bodova iz prošlogodišnjeg finala sa Danilom Medvedevim. Samim tim, on će još više pasti na ATP listi, a na US open inače će doći kao sedmi teniser sveta jer će ostati bez 2.000 bodova na Vimbldonu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Pinokio

18.06.2022 16:35

Tenis jedan retko normalan amerikanac(n.m.)Eto dokle je dosao ovaj svet,da se zahvaljujemo coveku,samo zato sto je normalan?

Boban Amerika

23.06.2022 07:41

Bravo za ovog sportistu,a matori izlapljeli jarac upustio je Desetine hiljada izbjeglica u Ameriku..jesu li pelcovani..