Na WTA listi je sve podložno promenama osim jedne stvari: Iga Švjontek i dalje dominira! Veliki napredak srpskih teniserki!

Autor:

Sport

06.06.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno prvenstvo Francuske u konkurenciji dama okončano je na sasvim očekivan način.

Na WTA listi je sve podložno promenama osim jedne stvari: Iga Švjontek i dalje dominira! Veliki napredak srpskih teniserki!

Foto: Tanjug/AP

Polsjak teniserka Iga Švjontek bez većih problema savaldala je u finalu Rolan Garosa Koko Gaf rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) i time je nastavila suverenu dominaciju žesnkim teniskom sportom.

To se naravno odrazilo i na najnoviju WTA listu, na kojoj poljska teniserka Iga Švjontek sada ima ukupno 8.631 poen, što je gotovo duplo više od drugoplasirane Anet Kontavejt iz Estonije koja je sakupila 4.326.

Estonka je napredovala na ovonedoljnoj WTA listi za tri pozicije, a napredak su ostvarile i trećeplasirana Paula Badosa iz Španije  i četvrtoplasirana Tunižanka Ons Žaber.

Listu najboljih pet teniserki sveta upotpunjuje Grkinja Marija Sakari koja je prethodne nedelje bila treća igračica planete.

Foto: wtatennis.com/printscreen

WTA lista - ponedeljak, 6. jun

 

Treba napomenuti i činjenicu da je trenutno apsolutna vladarka ženskog tenisa, Iga Švjontek i najmlađa teniserka među trenutno deset najboljih igračica sveta. Ona ima 21. godinu, dok su Paula Badosa i Arina Sabaljenka tri godine starije. To svakako dodatno govori o njenoj dominaciji.

Kada je reč o srpskim teniserkama njih i dalje nema među 100 najboljih igračica sveta. Trenutno najbolje rangirana je Aleksandra Krunić koja zauzima poziciju 103. a u odnosu na prethodnu nedelju napredovala je za čak 11 mesta. Ogroman skok napravila je i Olga Danilović. Ona se pomerila za čak 47 pozicija i trenutno je 125. igračica planete, dok je Nina Stojanović 158. Svakako ovaj napredak srpskih igračica može samo da raduje,

Republika

Foto: TSS

Aleksandra Krunić - najbolje plasirana srpska teniserka na WTA listi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading