Preokret: Na Vimbldonu će se dobijati poeni?

Autor:

Sport

04.06.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, ATP i WTA odlučili su da se ne boduje učešće tenisera i teniserski na trećem Grend slemu u sezoni pošto je organizacioni odbor turnira u Londonu odlučio da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Preokret: Na Vimbldonu će se dobijati poeni?

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

Organizacioni odbor Vimbldona na korak je od dogovora sa WTA da teniserke koje budu učestvovale na trećem Grend slemu u sezoni ipak dobiju deo bodova, odnosno polovinu od predviđenih bodova.

Podsetimo, ATP I WTA doneli su odluku da ne računaju bodove sa prošlog i narednog turnira u Londonu, a razlog je što je Vimbldon zabranio učešće ruskim i beloruskim igračima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

 

 

WTA je popustio, a ostaje da se vidi da li će ATP to uraditi isto, a najviše štete pretrpeće Novak Đoković pošto će izgubiti 2.000 bodova i lako bi moglo da se dogodi da posle trećeg Grend slema ne bude ni u prvih pet na svetu.

Podsetimo, turnir u Londonu igra se od 27. juna do 10. jula, a titule brane Novak Đoković i Ešli Barti (otišla u penziju nedavno).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading