ISTORIJA: Serena i Federer IZBRISANI iz TENISA!

Autor:

Sport

21.05.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna Amerikanka i Švajcarac ovavak rasplet situacije nisu mogli ni da sanjaju!

ISTORIJA: Serena i Federer IZBRISANI iz TENISA!

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Dve teniske organitacije ATP i VTA donele su odluke da se ovogodišnji Vimbldon ne boduje, a da se oduzmu bodovi sa prošlogodišnjeg. 

Takva sudbina zadesila je treći Grend slem pošto je suspendovao ruske i beloruske tenisere i teniserke zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Posle turnira u Londonu, Serena Vilijams i Rodžer Federer nestaće sa VTA i ATP liste, odnosno neće imati REJTING!

Oboje će pasti na nulu i ostati bez plasmana na svetskim listama pošto će im se oduzeti poslednji kontigent bodova!

 

 

Amerikanka je prošle godine ispala u prvom kolu pošto je zbog povrede predala Aleksandri Sasnovič i od tada je nismo videli na terenu.

Švajcarac je došao malo dalje, ali ga je pobedio Hubert Hurkač u četvrtfinalu i onda su krenuli problemi sa kolenom, i člana "Velike trojke" nismo više gledali na terenu. 

Prema dostupnim informacijama, za Serenu se ne zna kada će na teren, dok će se Rodžer vratiti u oktobru, na turniru u njegovom rodnom Bazelu.

Vilijamsova i Federer zajedno imaju 43 Grend slem trofeja, ona 23, a on 20 i obeležili su jedan deo istorije "belog sporta" i jedni su od najuspešnijih svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading