ATP ŠTETI SVIMA: Stigao ekspresan odgovor Vimbldona!

Autor:

Sport

20.05.2022

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije se dugo čekalo.

ATP ŠTETI SVIMA: Stigao ekspresan odgovor Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Vest dana u svetu tenisa je da je ATP zvanično odlučio da ne boduje ovogodišnji Vimbldon, što je potom uradila i WTA organizacija.

Vimbldon se sada tim povodom oglasio saopštenjem.

Želimo da iskažemo razočaranje odlukama koje su preduzeli ATP i WTA, a ogledaju se u oduzimanju bodova osvojenih na Vimbldonu. Verujemo da su ove odluke disproporcionalne u ovom kontekstu i da i da štete svim igračima na Turu - piše u saopštenju.

Vimbldon nema nameru da promeni odluku.

- Uzevši poziciju koju je zauzela Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, u cilju ograničvanja ruskog uticaja, mi stojimo uz našu prvobitnu odluku.

Organizatori trećeg grend slema u sezoni veruju da bi eventualni uspesi ruskih ilibeloruskih tenisera bili zloupotrebljeni.

Ne želimo da prihvatimo uspeh kojim bi učešće na Vimbldonu bilo iskorišćeno da doprinese ruskoj propagandoj mašini, koja je duboko kontrolisana od strane ruske države i koja ima istoriju zloupotrebe sportskih uspeha kako bi napravila trijumfalan narativ i predstavila ga ruskom narodu - dodaje se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading