DO SREDINE JULA NI U PRVIH PET: Pregaženi Đoković započinje PAD na ATP listi!

Autor:

Sport

02.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Španca u četvrtfinalu Rolan Garosa ispostavio se kao težak udarac jer je poslao Srbina na treće mesto ATP liste. Vimbldon bi mogao da ga dokusuri

DO SREDINE JULA NI U PRVIH PET: Pregaženi Đoković započinje PAD na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković ostao je bez krune i to dve!

Srpski as poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od najvećeg rivala u karijeri Rafaela Nadala, u njihovom 59. međusobnom meču, sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6, čime je već sada predao trofej osvojen prošle godine i neće doći do 21. Grend slema, kojim je mogao da se izjednači upravo sa Špancem, koji ima priliku da kotu podigne na 22.

PADA NA TREĆE MESTO

Međutim, srpski as će ostati i bez 1.640 bodova, pa porazom od Nadala Novak ne da će izgubiti prvom mesto, na koje će zasesti Danil Medvedev, već će od onog tamo ponedeljka biti treći reket planete.

Naime, Rus je završio učešće u Parizu u osmini finala, ali je izgubio samo 180 bodova (prošle godine stigao do četvrtfinala), pa će ih na sledećoj rang-listi imati 7.800.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

S druge strane, Novak je na Rolan Garos došao sa 8.660, od kojih je branio 2.000. To znači da je ispadanjem u četvrtfinalu izgubio 1.640, a kako će mu biti skinuto i 250 bodova osvojenih u Beogradu prošle godine, pašće na 6.770.

Tako je Đoković omogućio Aleksanderu Zverevu da ga pretekne prolaskom u polufinale i odbranom 720 bodova iz 2021. To znači i da će Nemac u ponedeljak imati najmanje 7.075 bodova, što je već sada više od Đokovića, a može i do prvog mesta sa 8.355 ako podigne trofej u nedelju.

OD 11. JULA SEDMI NA SVETU

Ono neprijatno što tek treba da sačeka Novaka Đokovića moglo bi da se desi 11. jula, dan po završetku Vimbldona.

Tada će, naime, kako je najavljeno, zbog odluke Engleza da ne dozvole učešće ruskim i beloruskim teniserima, ATP oduzeti bodove svim učesnicima londonskog grend slema, a najviše će nastradati Novak, kao šampion koji ostaje bez čak 2.000 poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Tako lako može da se desi da Đoković, recimo, sa 4.770 bodova (ako ne nastupi ni na jednom turniru pre Vimbldona) bude sedmi igrač sveta sredinom jula, a to je scenario koji je sigurno malo ko očekivao.

- Normalno je nakon ovakvog meča da si razočaran i ljut, ali, s druge strane, moraš da prihvatiš, nije ni prvi ni poslednji poraz. Imao sam ovako velikih poraza i bolnih u karijeri, znam šta mi je činiti i kako da se vratim još jači. To mi je uvek imperativ, nakon ovakvih mečeva pruža se prilika da se dodatno motivišeš - poručio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading