NOVI "ORAO" U NBA: Srbin u Indijani! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.06.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi bek zadužio opremu Pejsersa.

NOVI "ORAO" U NBA: Srbin u Indijani! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice Bruklina i Indijane

Srbija u NBA ligi ima pet predstavnika - Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Aleksej Pokuševski. 

Naša zemlja bi mogla da dobije još jednog asa u najjačoj košarkaškoj ligi, a u pitanju je Saša Stefanović (23), bek rođen u Americi koji je prethodnih pet godina igrao na univerzitetu Perdju.

 

 

Saša je ranije pričao da ima ponude Partizana, a otac mu je igrao za Crvenu zvezdu, a danas je viđen na treningu Indijana Pejsersa!

- Prošlo je baš dobro, mislim da sam jako dobro šutirao i u nekim vežbama sam bio jako konkurentan, u situacijama 1 na 1, 2 na 2 i 3 na 3. Jako je uzbudljivo što sam imao priliku da trenriam sa Pejsersima i mislim da je bilo jako zabavno. Dobro sam se pokazao - rekao je mladi bek.

 

 

Momak ima papire Amerike, ali je na meti Košarkaškog saveza Srbije koji želi da ga vidi u dresu "orlova" pod komandom selektora Svetislava Pešića.

- Da, definitivno da je specijalno jer sam odrastao u timu odavde. Gledao sam mnogo utakmica Indijane, znam mnogo ljudi iz kluba i ovo je za mene jako uzbudliva prilika. Imam stvarno mnogo dobrih uspomena sa Perdjua, ali verovatno je najlepša iz moje druge godine kada smo ušli u najboljih osam u NCAA i osvajanje "Big Ten" titule te godine. Bilo je mnogo zaista sjajnih igrača u timu tada - istakao je Saša.

Zanimljivo da je Stefanović rođen u Kraun Pointu, u Indijani, a nije otišao daleko na trening Pejsersa pošto mu je i Koledž u Indijani.

- Mislim da sam generalno mnogo napredovao. Najviše sam popravio šut, ali sam postao i mnogo zreliji na terenu i poboljšao sam se defanzivno. bolje kontrolišem loptu i pravim bolje odluke na terenu. Za pet godina mislim da sam postao i lider na terenu među saigračima, Mislim da šutiram na elitnom nivou i mogao bih mnogo da doprinesem timu. Mogao bih da "raširim" igru pogotovo u paru sa dinamičnim plejmejkerom ili dinamičnim visokim igračem. Mogao bih da pogađam šuteve i da budem specijalista za trojke i odbranu - zaključio je Stefanović.

Potencijalni reprezentativac naše zemlje je u poslednjoj NCAA sezoni upisao 10,4 poena po meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading