BOJTE SE, PSI: Đoković ne zaboravlja TORTURU u Melburnu! Poručio da će NAPLATITI Australiju u Parizu!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

18.05.2022

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"To je nešto s čime se nikada ranije nisam suočio", kazao je Novak, koji bi se osvajanjem Rolan Garosa izjednačio sa Nadalom po broju titula (21)

BOJTE SE, PSI: Đoković ne zaboravlja TORTURU u Melburnu! Poručio da će NAPLATITI Australiju u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Kad proradi srpski inat...

Najbolji svetski teniser Novak Đoković (34) biće silno motivisan da podigne trofej na predstojećem Rolan Garosu (25. maj - 5. jun) budući da je na prvom grend slemu u sezoni - Australijan openu, političkom odlukom bio sprečen da osvoji 21. titulu na najprestižnjim turnirima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković posle 1.000. pobede u karijeri

Rane i dalje peku, čak iako je prošlo skoro šest meseci, što se jasno da zaključiti nakon intervjua koji je Nole dao stranim medijima. Podsetimo, njemu je po sletanju u Melburn januara 2022. oduzeta viza za boravak na najmanjem kontinentu jer, navodno, nije imao adekvatnu medicinsku dokumentaciju usled panedemije koronavirusa.

- To je nešto s čime se nikada ranije nisam suočio - rekao je rezignirani Đoković i nastavio tonom koji naslućuje da bi u Parizu mogao da se osveti za sramotan tretman u Australiji:

- Količina pritiska i sve što sam osećao u prvih nekoliko meseci ove godine, u poređenju sa svim onim što sam doživeo tokom života i karijere, bili su nešto na sasvim drugom nivou. Zato sam vrlo motivisan da mnogima u Parizu pokažem da su se ogrešili o mene - dodao je teniski kralj iz Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Uspon forme poslednjih meseci može da hrabri Noleta i njegove navijače. Kao što je i najavljivao početkom godine, kompletan trenažni proces, roster takmičenja, usmerio je na pripremu za Rolan Garos, na kojem bi osvajanjem 21. grend slem titule mogao da se izjednači s ljutim rivalom Rafaelom Nadalom.

Od rane eliminacije na turniru u Dubaiju preko beogradskog poraza u finalu Srbija opena, pa polufinala Madrida, Nole je naposletku stigao do titule na mastersu u Rimu. Smisleno i postepeno Đoković je podizao samopouzdanje i nivo igre, dovoljno da rivalima utera strah u kosti pred Otvoreno prvenstvo Francuske.

- Polako podižem formu, kao što je slučaj bio i prethodnih godina. Znao sam da će moja najbolja forma na šljaci doći u ovo vreme. Nije moglo da bude bolje za mene pre Rolan Garosa. Nadam se da će bi ovo biti veliki podstrek pred Pariz - rekao je zadovoljni Novak na terenu Foro Italika nakon pobede nad Cicipasom u finalu Rima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading