NI NADAL, NI NOVAK: Šok prognoza pred Rolan Garos - evo ko je PRVI FAVORIT za osvajanje KUPA MUSKETARA!

Autor:

Sport

18.05.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje su iznenadile mnoge.

NI NADAL, NI NOVAK: Šok prognoza pred Rolan Garos - evo ko je PRVI FAVORIT za osvajanje KUPA MUSKETARA!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Ljubitelji tenisa širom planete sa nestrpljenjem iščekuju predstojeći Rolan Garos, a Srbi su uvereni da će miljenik nacije Novak Đoković odbraniti popularni "kup musketara". Ipak, takvo mišljenje ne deli Patrik Muratoglu, bivši trener Serene Vilijams, koji je kao dva najveća favorita izdvojio Karlosa Alkarasa i Stefanosa Cicipasa.

- Imam četvoricu igrača koje vidim u borbi za trofej ove godine. Prvi je Karlos Alkaraz, verovatno najčvršći igrač na svetu u ovom trenutku. Osvojio je Barselonu, Madrid, Majami pre toga. U Madridu je postao prvi igrač koji je pobedio i Nadala i Đokovića na istom turniru na šljaci - naveo je Muratoglu, a zatim je, na čuđenje mnogih, kao drugog izdvojio grčkog asa, koji je poražen od Srbina u nedeljnom finalu Rima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Alkaras osvaja RG?

Cicipas je bio finalista Rolan Garosa prošle godine. Imao je, takođe, dobru pripremu za predstojeći turnir, jer je odbranio titulu u Monte Karlu, ostvario nekoliko vrednih pobeda prošlog meseca.

Šatrik se potom pozabavio i prekaljenim asovima koji su zbirno osvojili 41 Grend slem titulu.

Na trećem mestu je Novak Đoković. Veliki ulog je za njega na ovom Rolan Garosu. Dominirao je na grend slemovima prošle godine, a ovaj će mu biti prvi u 2022. Ukoliko osvoji pehar, izjednačiće se sa Nadalom u trci za Najvećeg svih vremena sa 21 trofejom i biće u sjajnoj poziciji da ga nadmaši - rekao je Muratoglu, a potom zaključio:

- Rafa je poznat kao Kralj šljake i ukoliko bi osvojio i ove godine, pobegao bi Novaku na dva grend slema razlike. Ali, ne dolazi u Pariz dobro pripremljen, niti je izgledao fizički dobro protiv Šapovalova u Rimu.

Podsetimo, Đoković je biti prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske, a potencijalni okršaj sa španskim igračima moguć je u četvrtfinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading