VAJDA BLJUJE VATRU: Novak i ja smo se RASTALI zbog NJEGA!

Autor:

Sport

03.05.2022

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Vajda, nekadašnji trener Novaka Đokovića govorio je o raskidu saradnje sa aktuelnim prvim reketom sveta.

VAJDA BLJUJE VATRU: Novak i ja smo se RASTALI zbog NJEGA!

Foto: Starsport

Marijan Vajda i Novak Đoković

Slovački trener odlučio je da prekine ćutanje i otvoreno govori o tome kako se i zašto završila njegova uloga u timu osvajača 20 Grend slemova.

Rastali smo se prijateljski Novak i ja. Rekao sam Goranu Ivaniševiću da ćemo trenirati zajedno u Parizu. Nisam rekao Novaku za saradnju s Molčanom, ali jesam Goranu, tako da sigurno i Novak zna - rekao je Vajda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Iskusni stručnjak potom je naveo šta se desilo.

Bila je to kombinacija više razloga: dugo smo bili zajedno, a njegove odluke pokazivale su da želi da se usredsredi na Grend slem turnire – zato on možda misli da nije idealno da ima toliko ljudi u timu. Želeo je da to smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga treniram jedino na slemovima, treneru je potreban dugoročni plan - istakao je Slovak.

Republika

Foto: Starsport

 

Na opasku da li je Novak Đoković predložio saradnju samo na Grend slemovima, Marjan Vajda je bio kratak - "Ne znam, jer nikada nisam pitao".

Marjan Vajda je bio Novakov trener od 2006. do 2017. godine, a potom i od 2018. do 2022. godine. U periodu od 2013. do 2016. godine, Slovak je bio samo deo tima, pošto je Boris Beker bio glavni Đokovićev trener.

Republika

Foto: InstagramPrintscreen/marianvajda

 

Osvojio je i nagradu ATP za najboljeg trenera godine 2018. A isto tako ima priznanja i od Olimpijskog komiteta Srbije iz 2010. i 2011. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading