MOMENAT ZA ISTORIJU: Novak u TRCI za dva neverovatna PRIZNANJA!

Autor:

Sport

27.04.2022

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je legitimni kandidat za najboljeg tenisera svih vremena i ove nominacije samo su potvrda koliko je doproneo razvoju "belog sporta".

MOMENAT ZA ISTORIJU: Novak u TRCI za dva neverovatna PRIZNANJA!

Foto: Starsport

Prvi reket sveta Novak Đoković

Tenis su obeležili legendarni momenti, a upravo su se neki od njih našli kao kandidati za Kuću slavnih ovog sporta, a među njima svoje mesto pronašao je i prvi teniser sveta Novak Đoković!

Nole je nominovan u dve kategorije! Prva je u zbiru sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u "epizodi" epskih rivalstava, dok je druga tema "najpoznatije proslave", preciznije, šišanje sa ostatkom teniske reprezentacije Srbije kada su 2010. godine u beogradskoj Areni osvojili Dejvis kup.

Republika

Foto: Starsport

 

- Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se "sudarili" u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru - stoji u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U ostalim kategorijama su "Najbolja priča o Pepeljugi", koja predstavlja neočekivane trijumfe starijih tenisera koji se činili nemogućim, onda "Najbolji povratak" i "Momenat nacionalnog ponosa".

Foto: prinstcreen/ithf.votenow.tv

 

Među laureatima našao se i Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i to u kategorijama "Najbolja priča o Pepeljugi" i "Momenat nacionalnog ponosa", pošto je 2001. godine osvojio Vimbldon kao najveće iznenađenje grend slema odigranog u Londonu.

Republika

Foto: Starsport

 

Ovogodišnje finale Australijan opena kada je Rafael Nadal savladao Danila Medvedeva i osvojio 21. grend slem u karijeri nominovano je u kategoriji "Najbolji povratak".

Republika

Foto: AP Photo/Hamish Blair

 

Glasanje traje do 30. aprila i svoj glas možete dati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading