NOVAK JE NAJKOMPLETNIJI IGRAČ: Ipak, ima jednu veliku SLABOST!

Autor:

Sport

26.04.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati italijanski stručnjak dobro poznaje igru "velike trojke".

NOVAK JE NAJKOMPLETNIJI IGRAČ: Ipak, ima jednu veliku SLABOST!

Foto: Starsport

Prvi reket sveta Novak Đoković

Serbia Open je privukao mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, kao što su Marijan Vajda, Jan Oblak i drugi, a jedan od njih bio je i Ubaldo Skanagata, italijanski sportski novinar, koji je publici poznat po izjavi "Not too bad".

- Moja omiljena rečenica je 'Not too bad'. Kada god me (Novak) vidi na konferenciji, traži mi da tako počnemo. Inače, on je bio taj koji je to izgovorio prvi, ne ja, ali sada svi od mene traže da to kažem. Kada se pojavim na Vimbldonu dočeka me grupa Srba koji žele da se slikaju sa mnom i da na snimku kažem tu rečenicu. Moram da ponovim tu rečenicu s vremena na vreme. Možda treba da uzmem srpski pasoš - rekao je Skanagata za "MONDO".

Prisetio se momenta kada je prvi put video Novaka Đokovića kako igra.

- Gledao sam ga prvi put kad je imao 18 godina u Monte Karlu protiv Federera. Trener mu je bio Rikardo Pjati. Osvojio je jedan set i tada je bio jedini tinejdžer među najboljih 100. Bilo je jasno da je napredan za svoje godine, potom sam pričao sa Nikolom Pilićem koji je imao mnoge igrače u svojoj akademiji poput Borisa Bekera, Gorana Ivaniševića i rekao mi je da je uveren da će Đoković postati šampion. Da biste u tome uspeli morate da imate 15 komponenti, Nole je imao sve to. Ivanišević je imao sjajan servis, dobar bekhend, nije bio snažan kao Novak. Boris je bio mentalno jak, odličan na mreži, ali je imao neke slabosti. Đoković nema te slabosti kada je na vrhunskom nivou, jedina njegova slabost je smeč. Čuveni 'Đoko smeš", taj udarac mu nije baš najbolji, videlo se to i protiv Hačanova u polufinalu Serbia opena kada je bio dosta pažljiv prilikom smečeva - priseća se.

 

 

Ne veruje u koncept "najboljeg svih vremena".

- Moram da naglasim da se ja zalažem za zvanje najboljeg u svojoj eri. Ne možete da poredite igrače koji su se takmičili sa drugačijim reketima, lopticama, drugačija je bila brzina. Između Novaka, Rodžera i Rafe, teško je izabrati. Nadal je najbolji na šljaci, 13 Rolan Garos titula niko nikada verovatno neće stići. Đoković je verovatno kompletniji od sve trojice, Rodžer je najelegantniji, uvek biste kupili kartu da ga gledate. Novak ima igru koja je najbolja od njih, mada nije tako originalna, ali ima sve delove u svojoj igri. Kontrast između Rodžera i Rafe je bio zaista sjajan za gledanje. Sećam se čuvenog finala Novaka i Rafe od skoro šest sati u Melburnu, bio je spektakularan meč, ali su postojali momenti u kojima je jedan igrao dobro, drugi nije i obratno - dodao je.

Ipak, što se "velike trojke" tiče, smatra da Đoković može biti na vrhu.

- Treba sačekati da završe karijere. Federer je dobijao prve mečeve, bio je iskusniji i stariji od Novaka, pa je onda posle toga gubio jer je ušao u određene godine. Razlika između njih je šest godina, nije mala, posebno kada pređete 30 godina. Teško mi je sad da kažem ko će imati najviše grend slem titula. Da su Đokoviću dozvolili da igra u Australiji, Novak bi imao 21. titulu verovatno. Postoji šansa da Nadal propusti Rolan Garos zbog povrede, nemam onu kuglu kao vidovnjaci pa da vidim u budućnost. Šalu na stranu, smatram da Đoković ima najviše šansi od svih. Može da nastavi da igra na visokom nivou još oko tri godine, što mislim da Nadal i Federer ne mogu. Uz to generacija koja dolazi realno nije toliko dobra kao što su oni - zaključio je.

Podsećamo da se Nadal još uvek oporavlja od povrede rebra, a Federer već mesecima kuburi sa teškom povredom kolena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading