DRAMA POSLE SERBIA OPENA: Za dlaku izbegao KATASTROFU u Madridu!

Autor:

Sport

03.05.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herojska borba u glavnom gradu Španije!

DRAMA POSLE SERBIA OPENA: Za dlaku izbegao KATASTROFU u Madridu!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Andrej Rubljov tokom finala Serbia Opena

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugo kolo Mastersa u Madridu dramatičnom pobedom nad Britancem Džekom Drejperom rezultatom 2:1.

Po setovima je bilo 2:6, 6:4, 7:5, a susret je trajao puna dva časa i 20 minuta, usled čega će duel Đoković - Monfis kasniti.

Prvi period igre obeležila je maestralna igra 21-godišnjeg Britanca, koji je odmah na startu napravio brejk, pa je ekspresno poveo sa 3:0. Rus nije imao šansu da se vrati u egal, a u osmom gemu je još jednom popustio na svoj servis, a na semaforu je upisano 6:2 u korist Drejpera.

Favorizovani Rubljov je onda podigao nivo tenisa, imao je vođstvo od 3:0 u drugom intervalu igre, ali je Džeku prepustio tri vezana gema za izjednačenje - 3:3. Ipak, Drejper je popustio pod pritiskom u trenucima kada je servirao za opstanak u setu, pa je Andrej sa 6:4 poravnao rezultat.

Pitanje prolaza u drugo kolo rešeno je u trećem setu, kada je, čini se, presudilo iskustvo osmog reketa planete. Drejper je još jednom imao 3:0, Rus se vratio na 3:3, a kada je izgledalo da je taj-brejk izvestan viđen je beleobrt, Pri rezultatu 5:5, na servis britanskog asa Rubljov je stekao tri brejk lopte, uspeo je da materijalizuje treću za 6:5, a potom i da odservira za plasman dalje.

Rus je prikazao znatno niži nivo igre nego na Serbia Openu, gde se okitio titulom pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem, a za podvig u španskoj prestonici moraće mnogo bolje narednih dana...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading