STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Delije će imati šta da kažu - Ovo je trenutno NAJBOLJI FUDBALER Crvene zvezde u aktuelnoj sezoni!

Autor:

Sport

03.05.2022

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika je matematičko telo nauke koje se bavi sakupljanjem, analizom, interpretacijom ili objašnjavanjem, i predstavljanjem podataka.

STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Delije će imati šta da kažu - Ovo je trenutno NAJBOLJI FUDBALER Crvene zvezde u aktuelnoj sezoni!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ispred Severa "Marakane"

Upravo na ovaj način definiše se ova naučna disciplina. Pored mnogih društvenih sfera, ako ne i u svim, statistika se u sportu koristi na razne načine, a jedan od njih je utvrđivanje najboljih pojedinaca u kolektivu na osnovu unapred utvrđenih parametara.

Na osnovu svega navedenog može se utvrditi i trenutno najbolji pojedinac u fudbalskoj ekipi Crvene zvezde, ekipi koja je lider nacionalnog šampionta i koja trenutno ima najveće šanse da stigne do novog, petog uzastopnog trofeja.

U ovom momentu nećemo se baviti golovima, asistencijama, brojem odigranih mečeva,..., kao i ostalih fudbalskih parametara, već ćemo za određivanje najboljeg pojedinca u crveno-belom fudbalskom kolektivu iskoristiti podatak koji i nema mnogo veze sa samom fudbalskom igrom.

Naime, ukoliko bi smo kao osnovni parametar uspeha analizirali broj pratilaca na društvenoj mreži Instagram, ubedljivo najpraćeniji fudbaler Crvene zvezde je zimsko pojačanje, Kristijano Pićini.

Italijan je jedini fudbaler kuba sa stadiona "Rajko Mitić" koji na Intagramu ima više od 100.000 pratilaca i po ovom parametru je daleko ispred klupske konkurencije.

Republika

Foto: Instagram.com/crispiccini

Kristijano Pićini - Instagram

 

Sledeći na ovoj listi je kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan sa gotovo 96.000 pratilaca, što svkako nije iznenađenje jer golman crveno-belih spada u red najpopularnijih igrača na Marakani.

Foto: Instagram.com/milan_borjan_official

Milan Borjan - Instagram

 

Treći po broju pratilaca je austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović, dok se stepenik niže, možda i neočekivano, nalazi Zvezdin univerzalac i igrač koji ovog proleća gotovo i da nije nastupio u opremi crveno-belih boja, Marko Gobeljić čija se popularnost na društvenoj mreži broji sa svega dve hiljade pratilaca manje u odnosu na medijski daleko popularnijeg saigrača iz austrijske reprezentacije.

Foto: Instagram.com/dragovic6

Aleksandar Dragović - Instagram

 

Foto: Instagram.com/gobeljamg7

Marko Gobeljić - Instagram

 

Listu od pet najpopularnijih fudbalera Crvene zvezde zaključuje Milan Pavkov. Napadač koji je u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana ušao kao dvostruki strelac u pobedi crveno-belih nad Liverpulom, na Istagramu ima 76.700 pratilaca.

Foto: Instagram.com/milan_pavkov_9

Milan Pavkov - Instagram

 

Listu najboljih deset fudbalera Crvene zvezde još čine El Fardu Ben, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Filipo Falko, dok po svim fudbalskim paramatrima, najbolji igrač ekipe trenera Dejana Stankovića, Aleksandar Katai zauzima tek desetu poziciju sa gotovo tri puta manje pratilaca u odnosu na lidera Kristijana Pićinija.

- Najpopularniji igrači FK Crvena zvezda na Instagramu:

1. PIĆINI Kristijano 121.000 pratilaca

2. BORJAN Milan 95.900

3. DRAGOVIĆ Aleksandar 83.300

4. GOBELJIĆ Marko 81.400

5. PAVKOV Milan 76.700

6. BEN El Fardu 74.400

7. KANGA Gelor 59.900

8. SANOGO Seku 56.100

9. FALKO Filipo 54.900

10, KATAI Aleksandar 48.100

 

Interesantno bi bilo čuti šta navijači Crvene zvezde, popularne Delije imaju da kažu na navedenu listu i izbor, možda ne najboljeg, ali svakako najpopularnijeg fudbalera Crvene zvezde kada u društvene mreže u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading