TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN TRAMPA: Pozivao na otvaranje vatre na demonstrante! SAMO IM PUCAJTE U NOGE ILI TAKO NEŠTO!

Autor:

Svet

03.05.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ministar odbrane Mark Esper kaže u svojoj novoj knjizi da je tadašnji predsednik Donald Tramp pokrenuo ideju pucanja na demonstrante koji su izašli na ulice oko Bele kuće nakon ubistva Džordža Flojda 2020. godine.

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN TRAMPA: Pozivao na otvaranje vatre na demonstrante! SAMO IM PUCAJTE U NOGE ILI TAKO NEŠTO!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp se ostrvio na generala Marka Milija

- Zar ne možeš da ih upucaš? Samo im pucaš u noge ili tako nešto? - pitao je Tramp, navodiu Esperovoj knjizi „Sveta zakletva“, preneo je Aksios.

Trampov portparol nije želeo da komenatriše ovu izjavu.

Novinar Majkl Bender je u svojoj knjizi "Iskreno, pobedili smo na ovim izborima: Unutrašnja priča o tome kako je Tramp izgubio“ takođe navodio da je Tramp pozivao na otvaranje vatre tokom demontracija.

Foto: AP/Evan Vucci

Donald Tramp

Prošle godine, Benderova knjiga otkrila je nove detalje o tome kako je Tramp više puta pozivao policiju da puca na demonstrante tokom sastanaka u Ovalnoj sobi.

- Samo pucajte u njih - rekao je Tramp u više navrata u Ovalnom kabinetu, prema Benderovoj knjizi.

Foto: Tanjug/AP

 

Kada su predsedavajući Združenog šefa vlade Mark Milei i tadašnji državni tužilac Bil Bar uzvratili, Tramp je to ublažio, ali samo malo, dodaje Bender.

- Pa, pucajte im u nogu — ili možda u stopalo - rekao je Tramp i dodaje da se prema njima mora postupati strogo.

Foto: Tanjug/AP

Demonstracije

Ranije ovog meseca,  Ministarstvo pravde je postiglo sporazum o rešavanju četiri tužbe koje su podneli demonstranti koji su nasilno proterani sa vašingtonskog trga Lafajet tokom protesta za rasnu pravdu ispred Bele kuće 2020, preneo je CNN.

Američka policija Park i američka tajna služba složile su se da revidiraju svoju politiku prema demonstracijama i kontroli mase, navodi se u nagodbi podnetom federalnom sudu DC-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading