VIMBLDON JE POJEO SAMOG SEBE: Dvolični i podmukli Britanci UNIŠTENI zbog Rusa, čuveni teniski turnir pred KOLAPSOM!

Autor:

Sport

24.04.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi na Vimbldon ne prestaju, glavobolja u Londonu se pojačava...

VIMBLDON JE POJEO SAMOG SEBE: Dvolični i podmukli Britanci UNIŠTENI zbog Rusa, čuveni teniski turnir pred KOLAPSOM!

Foto: Tanjug/AP

Odluka Vimbldona da zabrani nastup teniserima iz Rusije i Belorusije izazvala je buru širom sveta, a osuda je stigla i od strane čelnika WTA. Njen šef Stiv Sajmon najavio je "oštru reakciju" prema organizatorima trećeg Grend slema sezone, čiju je odluku nazvao "diskriminatornom", odnosno protivnom osnovnim načelima na kojima počiva "beli sport".

Mi nemamo istu jurisdikciju nad grend slemovima koju imamo nad događajima koje mi organizujemo. Imamo presedane gde ovakve situacije mogu da se dogode i gde kazne i sankcije sa turnira mogu da se nametnu. Trebalo bismo da sednemo za sto, sa našim igračkim savetom i upravnim odborom i sve sagledamo. Mislim da ćete videti snažnu reakciju sa naše strane, ali kakve će biti i koliko daleko će one da ide, to će tek biti određeno - kritičan je bio Sajmon, koji saopštenje Vimbldona i LTA vidi kontraproduktivnim.

 

 

- Ljudi misle da sport i politika ne bi trebalo da se mešaju, ali to nije tako u realnosti. Povremeno se dešava sa sport uđe u politku, a ovo je situacija gde se politika umešala u sport. To je stvaran život. Saopštenje koje smo čuli je blago rečeno izuzetno razočaravajuće. Ima dosta stvari sa kojim se nećemo saglasiti, ali jedna stvar oko koje smo uvek bili jedinstveni, to je taj uslov za učešće na turnirima. Uvek je bio paziran na vrednosti i bez ikakve diskciminacije - podvukao je Stiv Sajmon.

Podsetimo, organizatori Vimbldona uveli su pomenutu zabranu zbog ruske agresije na Ukrajinu koja je počela 24. februara, a o dvostrukim aršinima Zapada, koje je osvetlila Bili Džin King, detaljnije se možete informisati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading