NOVAK JE NA NAŠOJ STRANI: Sve se TRESE od novog UDARA na Vimbldon!

Autor:

Sport

22.04.2022

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštra reakcija.

NOVAK JE NA NAŠOJ STRANI: Sve se TRESE od novog UDARA na Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Vimbldona

Teniski savez Belorusije oglasio se nakon odluke Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere sa ovogodišnjeg londonskog Grend slema.

Belorusi su izdali saopštenje u kojemo osuđuju odluku engleske vlade i Vimbldona.

- Ovakvi destruktivni postupci ni na koji način ne doprinose rešavanju sukoba, već samo podstiču mržnju i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi - ističe se u saopštenju.

Navodi se i ime Novaka Đokovića, kao i organizacija ATP i WTA koji su osudili ovu odluku Vimblodina.

- ATP i WTA su već oštro kritikovali odluku da se sportisti uklone sa turnira, odluku su osudili i istaknuti sportisti poput Novaka Đokovića i Martine Navratilove. Odluka je u suprotnosti sa zajedničkim stavom međunarodnih teniskih organizacija koje su omogućile igračima Belorusije i Rusije da u pojedinačnim takmičenjima budu u neutralnom statusu. Očigledno je razlog za tako tešku odluku bio direktan pritisak britanske vlade, na primer, izjave ministra sporta Najdžela Hadlstona o potrebi da se beloruskim i ruskim teniserima dozvoli učešće na turniru tek nakon potpisivanja specijalne deklaracije koja osuđuje specijalnu operaciju i daje garancije da sportisti ne podržavaju trenutnu vlast u svojim zemljama i da ne dobijaju javna sredstva.

- Pritisak i diskriminacija po nacionalnoj osnovi od strane britanske vlade, koja istovremeno široko propagira borbu protiv rasizma, pokazuje politiku dvostrukih standarda koju rukovodstvo zemlje primenjuje prema sportistima Belorusije i Rusije - navode čelnici TS Belorusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading