RUBLJOV PONIZIO NOVAKA U ZAVRŠNICI: Rus je novi šampion Serbia Opena!

Autor:

Sport

24.04.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno šokantan treći set!

RUBLJOV PONIZIO NOVAKA U ZAVRŠNICI: Rus je novi šampion Serbia Opena!

Foto: Starsport

Reakcija Novaka Đokovića tokom finala Serbia Opena

Novak Đoković je bio favorit u finalnom meču Serbia Opena protiv Rusa Andreja Rubljova. Međutim, Rus je odneo pobedu nakon što je odigrao antologijski meč.

U prvom setu, Rubljov je bio potpuno dominantan nakon što je uspeo da otme servis Novaku i potvrdi brejk. Prvi reket sveta nije mogao da ga stigne.

Ipak, usledila je vrlo čvrsta i izjednačena borba u drugom setu. Ni jedan ni drugi nisu popuštali, ali je Novak prevagnuo u taj-brejku i tako poslao meč u treći set.

Ipak, izgleda da ga je uhvatio umor, što je Rus u potpunosti iskoristio. Žestoko je napadao, a Novak prosto nije imao nikakav odgovor. Teško je poverovati, ali Novak nije uspeo da dođe ni do jednog gema.

Đoković - Rubljov 1:2 (2:6, 7:6, 6:0).

 

 

Andrej Rubljov je šampion Serbia Opena. Ovo je njegova treća titula ove sezone.

Tok meča ste mogli uživo pratiti na našem blogu koji se nalazi ispod.

 

Đoković - Rubljov 0:6, 7:6, 2:6

3. set

0:6 - Sve je gotovo! Rubljov nakon savršenog trećeg seta potpuno ostavio Novaka u prašini! 

0:5 - Šta se dešava!? Novak potpuno poklekao! Rubljov krupnim koracima grabi ka tituli!

0:4 - Rubljov sve ubedljiviji! Novak ne može da se sastavi! Deluje potpuno bespomoćno!

0:3 - Rubljov kao furija! Novak igra kao da se predao! Rus je brzinom svetlosti ršio ovaj gem u svoju korist. Da li je ovo odlučujući momenat?

0:2 - Drama! Rubljov nema nameru da se zaustavi! Oduzima servis Novaku bez prevelike borbe!

0:1 - Rubljov dobro počeo! Vodi u odlučujućem setu!

2. set

7:6 - Nole je izjednačio u setovima! 7:4 u taj-brejku za svetskog broja jedan! Sada su ponovo ravnopravni!

6:6 - Potpuna igra nerava u ovom gemu! Novak propustio nekoliko set lopti! Set odlazi u taj-brejk!

6:5 - Drama se nastavlja. Novak je uspeo da preokrene i dobije ovaj gem.

5:5 - Nakon dugačkog gema, Rubljov izjednačuje ponovo u ovom setu. Novak je imao priliku da reši ovaj set, ali je propustio dve set lopte.

5:4 - Đoković je hodao po ivici ambisa, ali je "preživeo". Žestok otpor Rubljov je najavio osvojenim poenom za 15:15, pripala mu je razmena od čak 19 udaraca, a potom je izjednačio i na 40:40. Nole je ipak zadržao koncentraciju i vezao dva poena, pa će Rus u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

4:4 - Andrej je izjednačio bez izgubljenog poena, nastavlja se rezultatska klackalica u drugom setu.

4:3 - Srpski as je odigrao sigurno na svoj servis, kao da je podesio "nišanske sprave" za završnicu...

3:3 - Posle početnog poena koji je pripao Novaku, drugi finalista Serbia Opena nanizao je četiri dobra udarca, čime je još jednom izjednačio rezultat na semaforu.

Republika

Foto: Starsport

Rubljov "muči" Đokovića

3:2 - Ponovo je "mirisalo" na brejk, ali je osvajač 20 Grend slem titula zaustavio rivla na dva osvojena poena i ponovo vodi u drugom periodu igre.

2:2 - Novo izjednačenje u Beogradu, Đoković i Rubljov su odigrali izuzetan poen na kraju četvrtog gema drugog seta, koji je podigao publiku na noge. Borba u finalu traje već 55 minuta...

2:1 - Drugi nosilac se automatski vrati u set. Rus je kaznio Đokovićeve greške, a čini se da je Srbina poremetio promašeni zicer pri rezultatu 15:15, velika šteta.

 

 

2:0 - Dorćol u ekstazi! Đoković je napravio prvi brejk, i to na autoritaran način. Nole je to učinio "sa nulom", pritom je žestoko iznervirao protivnika, koji je bacio i reket, miriše na preokret...

 

 

1:0 - Na krilima osvojenog prvog intervala igre, Rubljov je bio blizu novih brejk šansi. Rus je, pri vođstvo od 30:0, izbacio jednu loptu u aut, zatim je Đoković nanizao nekoliko vinera za početnu prednost u drugom setu.

Rubljov je osvojio prvi period igre rezultatom 6:2!

2:6 - Ruski teniser ja materijalizovao drugu set loptu, Đokoviću nije dozvolio šansu da se vrati, pa je stekao ogromnu prednost u finalu Otvorenog prvenstva Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Andrej ubacio u "petu brzinu"

2:5 - Rus ima "dupli brejk" viška, Novak je napravio duplu servis grešku kada je pokušavao da spasi treću brejk loptu samo u ovom gemu. Rubljov igra maestralno u srpskoj prestonici...

2:4 - Čak osam poena je spojio Andrej, potvrdio je stečeni brejk viška i krupnim koracima korača ka osvajanju prvog seta!

2:3 - Šok! Rubljov oduzima Novaku gem bez izgubljenog poena! 

Republika

Foto: Starsport

Igra nerava na Dorćolu - Đoković ili Rubljov?

2:2 - Rubljov nakon teže borbe uspeva da izjednači. Brejk će morati da saćeka.

2:1 - Novi rutinski gem za Noleta, ekspresno je poveo sa 40:0, onda je drugi nosilac nanizao dva poena, ali bez prilike da oduzme servis najboljem igraču planete. Još uvek bez brejka na Dorćolu...

1:1 - Rus je rutinski odservirao, upisao je i prvi as udarac, pa je bez izgubljenog poena poravnao rezultat.

1:0 - Đoković je zadržao svoj servis na startu duela. Odmah je viđeno nekoliko dužih razmena, Rubljov je došao do 30:30 pogodivši samu liniju iz forhenda, ali je onda Novak "dodao gas" i sa dva poena poveo u finalu.

Počinje meč na Dorćolu!

Zanimljivo je da je početku meča, umesto tradicionalnog bacanja novčića, prethodilo tucanje jajima, kojim je određeno da će Novak prvi servirati pošto mu je Rubljov prepustio početni udarac.

 

 

Čast da finalni meč sudi iz stolice ima Francuz Reno Lihtenštajn.

 

Đoković u Beogradu juri prvu titulu u 2022. godini, koja je za njega počela na turbulentan način. Srbin je igrao samo na turnirima u Dubaiju i Monte Karlu na kojima je zabeležio polovičan skor (po dve pobede i poraza), pa će na Dorćolu pokušati da uhvati zalet za predstojeće izazove na šljaci.

U dosadašnjem toku Serbia Opena, Novak je imao dosta problema, a rivalima je prepuštao po jedan set, po pravilu početni. Osvajač 20 Grend slem titula je redom pobeđivao Đerea, Kecmanovića i Hačanova, ali ga na Vaskrs čeka najveće iskušenje u vidu tenisera iz Top 10.

Đoković i Rubljov su do sada odigrali samo jedan duel, na prošlogodišnjem Završnom mastersu u Torinu, a Nole je tada slavio sa 2:0. 

Tok susreta srpskog i ruskog igrača možete pratiti uživo na portalu Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading