ONI SU NAJBOLJI NA INDIJAN VELSU: Uprkos tome, tretiraju ih kao NERAVNOPRAVNE!

Autor:

Sport

13.03.2022

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskim teniserima nije nimalo lako.

ONI SU NAJBOLJI NA INDIJAN VELSU: Uprkos tome, tretiraju ih kao NERAVNOPRAVNE!

Foto: Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev

Ruskim teniserima je, za razliku od mnogih drugih sportista, dozvoljeno da učestvuju na turnirima, ali ne smeju isticati ruske simbole, niti se takmičiti pod ruskom zastavom.

To izuzetno utiče na prve nosioce turnira u Indijan Velsu, Danila Medvedeva i Arinu Sabalenku.

 - Uvek je teško pričati o ovoj temi pošto želim da igram tenis, želim da igram u različitim državama. Želim da promovišem moj sport, želim sigurno i da promovišem ono što radim u mojoj zemlji, a sada je takva situacija da jedino ovako mogu da igram - izjavio je Medvedev.

Prvi reket sveta nije siguran da li će ruskim teniserima ipak biti zabranjeno da se takmiče.

- Nikad se ne zna, neki sportovi su doneli takve odluke, posebno ekipni. Tenis je verovatno jedan od najindividualnijih sportova na svetu. Svi žive na različitim mestima. Postoji mogućnost, ali nadam se da se to neće dogoditi - rekao je.

 

 

I Sabalenka je dala svoj komentar na situaciju.

- Nisam osetila neprijateljstvo ukrajinskih koleginica, ali teniserke nisu srećne kao do sada. Zaista mi je žao i tužna sam zbog Ukrajinaca koji su izgubili svoje domove u ratu. Ali, nažalost, to nije pod mojom kontrolom. Nadam se miru. Razumem zbog čega ne igramo pod svojim zastavama, ali makar možemo da igramo. Svi se osećamo loše i tužno zbog ove situacije - zaključila je.

Arina Sabalenka će nositi plavo-žutu traku tokom mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading