ŽELIM DA IGRAM TENIS: Najbolj igrač sveta nije siguran da li će mu to i DOZVOLITI!

Autor:

Sport

10.03.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški dani za najboljeg igrača sveta!

ŽELIM DA IGRAM TENIS: Najbolj igrač sveta nije siguran da li će mu to i DOZVOLITI!

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Novak Đoković

ATP je dopustio sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče bez isticanja državnih simbola. Danil Medvedev pristao je na takav kompromis, ali se nada da takva situacija neće dugo trajati.

- Uvek je teško pričati o ovoj temi pošto želim da igram tenis, želim da igram u različitim državama. Želim da promovišem moj sport, želim sigurno i da promovišem ono što radim u mojoj zemlji, a sada je takva situacija da jedino ovako mogu da igram - rekao je prvi teniser sveta Medvedev, preneo je BBC.

Upitan da li će i tenis, kao i većina sportova zabraniti učešće Rusiji u takmičenjima, Medvedev je rekao:

- Nikad se ne zna, neki sportovi su doneli takve odluke, posebno ekipni sportovi. - rekao je Medvedev.

- Tenis je verovatno jedan od najindividualnijih sportova na svetu. Svi žive na različitim mestima. Postoji mogućnost, ali nadam se da se to neće dogoditi - dodao je Medvedev.

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka

Arina Sabalenka, beloruska teniserka, stavljena je za prvog nosioca u ženskom delu žreba za turnir u Indijan Velsu. Ona ističe da za sada nije osetila neprijateljstvo ukrajinskih koleginica.

- Zaista mi je žao i tužna sam zbog Ukrajinaca koji su izgubili svoje domove u ratu. Ali, nažalost, to nije pod mojom kontrolom. Nadam se miru. Razumem zbog čega ne igramo pod svojim zastavama, ali makar možemo da igramo. Svi se osećamo loše i tužno zbog ove situacije - navela je Sabalenka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading