IAKO NEMA NOVAKA SRBI HARAJU: Uspešan start naših tenisera u Indijan Velsu!

Autor:

Sport

11.03.2022

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NA startu ovogodišnjeg Indijan Velsa, snage su odmerila dvojica srpskih tenisera.

IAKO NEMA NOVAKA SRBI HARAJU: Uspešan start naših tenisera u Indijan Velsu!

Foto: Tanjug/AP

Žreb je bio neumoljiv, pa su kao i pre sedam godna na američkom tlu, snage odmerili Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Nakon velike borbe i tri odigrana seta pobeda i plasman u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu pripali su Krajinoviću 2:1 (7:5, 4:6, 6:1).

 

 

Tokom uvodnog seta, ključan je bio 12 gem. Lajović je servirao, ali nije izdržao pritisak. Krajinoviću je bila dovoljna samo jedna brejk lopta.

Izgubljen set ipak nije negativno uticao na Lajovića koji je znatno bolje započeo drugi. Oduzeo je servis rivalu, podigao je nivo igre i znatno bolje počeo da servira. Takvom igrom, više nego zasluženo je stigao do poravnanja u rezultatu uz napomenu da u poslednjem gemu drugog seta nije Krajinoviću prepustio ni poen.

Nakon furiozne igre, usledio je potpuni kolaps. Krajinović u odlučujućem setu stiže do nedostižne prednosti 5:0 i rutinski osvaja set, a time i obezbeđuje plasman u drugo kolo Indijan Velsa.

U drugo kolo mastersa u Indijan Velsu plasirao se i Laslo Đere koji je savladao Južnokoreanca Kvona nakon preokreta rezultatom 2:1 (2:6, 6:3, 6:4).

Srbija bi u drugom kolu prestižnog turnira mogla da ima i tri predstavnika ukoliko Miomir Kecmanović eliminiše Lijama Broudija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading