DA LI VAM JE OVO DOBRO POZNATO? Ovo su načini po kojima bi Đoković mogao da učestvuje na Indijan Velsu! Hoćemo li prisustvovati novom australijskom scenariju?

Autor:

Sport

09.03.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je rekao svoje, ali petostruki osvajač Indijan Velsa i dalje ne zna da li će se naći na predstojećem prestižnom turniru.

DA LI VAM JE OVO DOBRO POZNATO? Ovo su načini po kojima bi Đoković mogao da učestvuje na Indijan Velsu! Hoćemo li prisustvovati novom australijskom scenariju?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je i dalje "ni na nebu, ni na zemlji" kada je u pitanju predstojeći kalifornijski turnir. "Kostur" takmičenja je dobro poznat, do skoro najbolji teniser sveta jasno zna ko mu stoji na putu ka novom trofeju, ali ono što je velika nepoznanica i što u mnogome podseća na nedavna dešavanja na australijskom tlu, jeste činjenica da li će uopšte moći da se nađe na tlu SAD-a.

Na zvaničnoj internet prezentaciji Vlade Kalifornije stoji:

- Zahvaljujući milionima vakcinisanih ekonomija Kalifornije je otvorena. Nema nikakvih limita, fizičke distance, ali kovid nije nestao. Da bi nastavili da bezbedno živimo moramo da nastavimo sa prevencijom.

Ipak, postoje i zakonski izuzeci kada je u pitanju ulaz u zemlju nevakcinisanih osoba. Tu spadaju tražioci azila, ali se Novak svakako u ovu kategoriju ne može svrstati. Ni druga grupa, u koju spadaju maloletnici, kao i državljani zemalja u kojima vakcine nisu dostupne, ne može biti nešto na šta bi se naš teniser pozvao.

Dubljom analizom ostalih kategorija ljudi koji mogu stupiti nevakcinisani na tlo SAD-a, jasno je da Novak ima čemu da se nada. Tri kategorije apsolutno idu njemu u prilog. To su:

- Nevakcinisani u SAD mogu da uđu svi koji su na diplomatskom putu ili poslati od neke vlade, a nije redak slučaj da se vrhunskim sportistima izdaju diplomatski pasoši;

- Osobe kojima Vlada izdaje posebne dozvole, a koji spadaju u red ličnosti od nacionalnog interesa, a za to je zadužen sekretar za trasnport Pit Butiđiđ ili u nekim slučajevima sekretar za bezbednost Alehandro Majorkas;

- Pojedinci kojima se izda tzv. medicinsko izuzeće.

Poslednja kategorija je Novaku svakako dobro poznata, jer je upravo zbog "medicinskog izuzeća" doživeo sve ono što je doživeo na tlu Australije.

Svakako, razloga za optimizam i dalje ima, ali nam ostaje da sačekamo kakva će biti odluka nadležnih vlasti. Vreme početka turnira se približava, a po rasporedu, Đoković bi na teren trebao da izađe tokom predstojećeg vikenda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Pepe Gmaz

09.03.2022 19:55

Hoću neću, videću, možda, ako.... Novaks princip i integritet