TRIJUMFALAN POVRATAK NOVAKA! Đoković demonstrirao SILU u Dubaiju, Museti POČIŠĆEN sa terena!

Autor:

Sport

21.02.2022

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Italijana Lorenca Musetija u prvom kolu Dubaija rezultatom 2:0!

TRIJUMFALAN POVRATAK NOVAKA! Đoković demonstrirao SILU u Dubaiju, Museti POČIŠĆEN sa terena!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Po setovima je bilo 6:3, 6:3, a duel je trajao ukupno jedan čas i 19 minuta.

Srbin se trijumfalno vratio na teren, posle sage oko deportacije iz Australije i gotovo tromesečne pauze. Protiv Musetija je napravio ukupno tri brejka, rivalu nije prepustio nijedan, pa se na krilima sjajne podrške u Dubaiju plasirao u osminu finala.

Ono što hrabri Noletove navijače je energija i strast koju je prikazao na terenu, a upravo ona mu je pomogla da prevaziđe teške momente sa kojima se suočavao, naročito u drugom setu.

Srpski as će se u borbi za četvrtfinale Dubaija boriti sa boljim iz meča Hačanov - De Minor, a tok susreta sa 19-godišnjim Musetijem mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Museti 6:3, 6:3

Kraj meča, Đoković je u osmini finala!

6:3 - Đoković je iskoristio prvu meč loptu, pa je "duplim brejkom" zatvorio meč!

5:3 - Ubedljiv je sada bio Nole na svoj servis, Italijan nije imao ni najmanju šansu, Novak je na korak od osmine finala!

4:3 - Odlična reakcija Musetija, koga nisu poremetile propuštene prilike iz prošlog gema. Odličnim početnim udarcima, mladi teniser je još jednom smanjio zaostatak u drugom setu.

4:2 - Museti je propustio veliku šansu da se vrati u drugi set! Maratonski gem, koji je trajao gotovo osam minuta, ipak je pripao Novaku. Srbin je spasao četiri brejk lopte, svesrdno mu je pomogao odličan servis u teškim momentima, pa se čini da je definitivno "pelomio" protivnika...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković "preživeo" Musetija

3:2 - Smanjio je Museti Novakovu razliku, ali mu Srbin nije dozvolio gem bez izgubljenog poena. Italijan je , ipak, iskoristio činjenicu da je lako poveo sa 40:0, ali Nole još uvek ima brejk i set viške...

3:1 - Nole je rutinski uspeo da potvrdi stečeni brejk, još jednom Musetiju nije dozvolio da se "upiše", pa ima ogromnu prednost.

2:1 - Furiozna igra Đokovića, baš u trenucima kada se činilo da je Museti došao do daha. Prvi nosilac Dubaija je oduzeo servis Italijanu sa četiri poena u nizu, pa je po prvi put poveo u drugom setu!

1:1 - Velika borba u drugom intervalu igre. Novak je prepustio Musetiju dva poena, bilo je 30:30, ali je onda Srbina poslužio servis u pravi čas, za izjednačenje.

0:1 - Gubitak prvog seta nije previše poremetio "vunderkinda" sa Apenina. Museti je osvojio prvi gem, Novak je stigao do samo jednog poena, ništa od ranog brejka...

Đoković je rutinski dobio prvi period igre sa 6:3!

6:3 - Srbin je ekspresno došao do tri set lopte, materijalizovao je prvu i poveo protiv Musetija za samo 36 minuta igre!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak "pleše" po terenu

5:3 - Očigledno je da Nole nije previše jurio drugi brejk, Museti mu nije prepustio ni poen, ali će najbolji igrač sveta u narednom gemu servirati za 1:0!

5:2 - Novi "gem sa nulom" srpskog asa koji Musetiju sada nije dozvolio ni polušansu da se vrati u set...

4:2 - Museti je smanjio zaostatak, ali Novak čvrsto drži stvari u svojim rukama.

4:1 - Nije želeo da se preda uporni Museti. Poveo je sa 40:15, ali je onda Novak nanizao četiri poena za potvrdu brejka!

3:1 - Italijanski teniser je duplom servis greškom poklonio Đokoviću brejk loptu. Ipak, Srbin je bio pomalo nestrpljiv, pa je lopticu poslao u aut, ali je stvari popravio posle izjednačenja. Prvi reket sveta je gospodario poenima, drugu šansu nije ispustio, pa je stekao lepu zalihu na startu 1. kola!

 

 

2:1 - Ovoga puta znatno lakši gem za Novaka od početnog. Srbin je došao do nove prednosti bez izgubljenog poena i delije sve sigurnije na terenu...

1:1 - Museti je odigrao prelep poen pri vođstvu Srbina od 30:15, pošto se dva puta sjajno snašao na mreži. Nakon toga je sprečio dramu, pa je uspeo da zadrži svoj početni udarac.

1:0 - Đoković je dobio prvi gem u sezoni! Museti je došao do prva dva poena, ali je onda Novak namestio "nišanske sprave". Srbin je najpre dobro odservirao, zatim je zaigrao bolje u polju, pa je sa vezana četiri poena "slomio" rivala.

Počinje meč u Dubaiju!

Duel je najpre pomeren na 18 sati, a zatim je usledilo novo odlaganje, pošto se čeka kraj meča Marej - O'Konel..

Novak Đoković će prvi put ove sezone izaći na teren, što je Srbija sa nestrpljenjem čekala. Nole je deportovan iz Australije, pošto je odbio da se vakciniše, a priliku za nastup dobio je u Aziji, na turniru iz serije 500.

Prvi protivnik biće mu talentovani Italijan Lorenco Museti. Italijanski as se prošle sezone sastao sa Srbinom u osmini finala Rolan Garosa, i tada je pružio izuzetan otpor kasnijem osvajaču "Kupa musketara". Museti je poveo sa 2:0, osvojivši dva taj-brejka, ali je Novak potom dodao gas i stigao do preokreta, čime je sprečio senzaciju.

Srpski teniser će tako odigrati prvi susret nakon više od 80 dana, a poslednju pobedu ostvario je u finišu prošle takmičarske godine, kada je nadigrao Hrvata Marina Čilića u okviru Dejvis kupa.

Meč Đoković - Museti možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading