POSLE NEPUNA TRI MESECA: Đoković je U ŽIŽI, Srbija je OVO sa nestrpljenjem ČEKALA!

Autor:

Sport

21.02.2022

05:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacija na nogama!

POSLE NEPUNA TRI MESECA: Đoković je U ŽIŽI, Srbija je OVO sa nestrpljenjem ČEKALA!

Foto: Tanjug/AP

Posle ravno 81 dana Novak Đoković se vraća na teren u nedelji u kojoj bi mogao da izgubi status najboljeg tenisera sveta. Eventualni trijumf Danila Medvedeva na turniru u Akapulku označiće i zvanično privremeni kraj vladavine Srbina na ATP listi, bez obzira na Novakov učinak na mastersu u Dubaiju, koji startuje ovog ponedeljka.

Prvi rival Đokovića u turbulentnoj 2022. biće mladi Italijan Lorenco Museti (termin nije bio poznat do zaključenja broja), 57. igrač sveta, s kojim je odigrao prošlog leta onaj kultni meč osmine finala na Rolan Garosu. Museti je vodio tada sa 2:0 u setovima, Đoković je tražio pauzu za toalet, a potom se vratio na teren kao superčovek i posle dva dobijena seta sa 6:1, 6:0 naterao mladog Musetija da mu preda meč kod rezultata 4:0 u petom setu.

- Voleo bih da igram na mnogo turnira, ali sam u situaciji da ne zavisi od mene nego od pravila u određenim zemljama. Dubai je moj prvi turnir ove sezone, uzbuđen sam zbog povratka na teren. Imam veliku želju da nastupam na grend slemu i svim velikim turnirima - poručio je Đoković.

Novaku će masters u Dubaiju biti novi start sezone posle neuspeha u pokušaju da se pojavi na Australijan openu u Melburnu. Podsetimo, vlasti Australije ukinule su mu vizu i naložile deportaciju iz zemlje nekoliko dana uoči starta grend slema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zbog vakcine deportovan iz Australije - Novak Đoković

- Ne mogu da kažem da će stvari biti iste kad se vratim. Ova situacija će uticati na moj povratak. Trudim se da energiju usmerim u pozitivnom smeru i izvučem gorivo koje mi treba da pobedim. Postoji dodatni motiv da zaigram bolje nego ikad. Radujem se i uzbuđen sam što ću igrati u Dubaiju - zaključio je Đoković.

Inače, Novak je poslednji takmičarski meč odigrao u Dejvis kupu protiv Hrvatske 3. decembra, dok je poslednji put samostalno na turnirima nastupio pre 94 dana, tačnije 20. novembra na Završnom mastersu u Torinu, gde je u finalu izgubio od Saše Zvereva sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading