LEGENDARNI ENGLEZ POSLAO RAFU U ĆOŠAK: Nadal će da SVISNE od muke, Đoković će svakako biti VEĆI od njega!

Autor:

Sport

01.02.2022

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji britanski teniser Greg Rusedski u autorskom tekstu za britanski "Telegraf" osvrnuo se na sva aktuelna teniska dešavanja.

LEGENDARNI ENGLEZ POSLAO RAFU U ĆOŠAK: Nadal će da SVISNE od muke, Đoković će svakako biti VEĆI od njega!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Tekst pod naslovom: "Želeli bi ste da Rafael Nadal igra za vaš život, ali Novak Đoković će ostati najveći", prenosimo u celosti:

- Ovo je, bez sumnje, bilo najveće dostignuće Rafaela Nadala u tenisu. Bilo je to neverovatno finale, jedno od najboljih Grend slem finala ikada, ne samo zbog svog istorijskog značaja već i zbog kvaliteta i intenziteta tokom više od pet sati. Uz sve što je u igri - Rafa ide na 21 titulu, Medvedev pokušava da postane svetski broj 1 i ima dva seta prednosti - niste mogli da napišete bolju priču. Imala je sve - započeo je Rusedski.

- Rafa je jedva hodao pre nekoliko meseci. On je ranije osvojio Australijan open 2009. godine. Niko ga ne bi zamislio kako dolazi u Melburn, osvaja turnir i dobija 21. slem pre Novaka Đokovića.

- Federer je jedino pretnja na Vimbldonu i to samo ako mu telo dozvoli da sae vrati. Tako da, ovo je sada trka između dvojice. Rafa će se oblizivati i misliti da 22. grend slem dolazi u Parizu, ali Novak će isto čekati taj trofej, pošto bi Vimbldon i US Open takođe trebalo da pripadnu njemu. Vrlo lako može da se desi da obojica završe ovu godinu sa po 22 grend slema, ali opet će Novak biti veći od njega.

 

 

Koliko trofeja na grend slem turnirima može da osvoji Đoković?

- Ako bude zdrav, mogao bi da osvaja dva godišnje u naredne dve do tri godine. Može da ima 23, 24, 25... Takođe, Novak ima i rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste i bolji skor sa Nadalom i Federerom.

Rusedski ističe da je teško odlučiti i ko je "apsolutno najbolji" jer svako ima svoju omiljenu podlogu. Tako na tvrdim podlogama daje prednost Novaku, na travi Federeru, a na šljaci Nadalu, dok dodaje i da je teško upoređivati njihove teniske stilove pošto je svako drugačiji i unikatan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Teniser

01.02.2022 15:09

Niti nešto dodati niti oduzeti komentaru teniskog znalca kakav je Greg Rusedski

Odgovori 19 0
ce

03.02.2022 11:50

Po jedno pitanje: Rodzere sta bi rekao da si bio u imigrantskom pritvoru u austr.? Rafaele sta bi rekao kada bi ti uradili doping test posle finala u austr.? p.s. Odjebite sa svojim odgovorima !

Ljika

05.02.2022 16:29

Najojektivnije rečeno dosad...