Prljav pehar!

Autor:

Sport

30.01.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je Rafael Nadal Australijan open i 21. grend slem titulu, ali ostaće mu gorak ukus jer je i sam svestan da bi teško stigao do trofeja da su uslovi bili regularni!

Prljav pehar!

Foto: Tanjug/AP

Svi su videli Novaka Đokovića kako ove nedelje, 30. januara, podiže pehar na Australijan openu i dolazi do 21. grend slem trofeja. Međutim, umesto njega, to je učinio Rafael Nadal, koji je sada, umesto Noleta, rekorder po broju grend slem trofeja.

Ipak, svesni su svi, pa čak i Nadal, ma koliko ne želeo to da prizna, da trofej koji je osvojio lažan. Prljav. A ukaljale su ga australijske vlasti na čelu sa ministrom za imigracione poslove Aleksom Houkom, onog trenutka kada je doneta odluka da se Novak deportuje i na taj način se spreči da učestvuje na grend slemu u Melburnu.

Jer, da je Novak, nakon što je dobio medicinsko izuzeće, imao priliku da se bori za trofej u Melburnu, verovatno bi se u ovim trenucima na ulicama ovog grada igralo srpsko kolo. Ovako, Španci slave pobedu, za koju znaju da je nezaslužena i praktično ostvarena u kancelarijama Vlade Australije.

Jedan korisnik Tvitera na pravi način je prikazao broj osvojenih grend slemova, pa je tako Đokoviću, Nadalu i Federeru dodelio po 20, dok je ovogodišnji Australijan open pripisao Australiji. To na najbolji način oslikava koliko je trofej otišao u "prave" ruke.

Nadal je sada na pol poziciji što se grend slemova tiče, ali ako politika ne bude umešala prste, i uslovi budu fer i ravnopravni za sve takmičare, teško da če na kraju ove godine Španac biti vlasnik ovog rekorda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

30.01.2022 15:40

Nole ima bezbroj sansi da dostigne i prestigne 21 trofej koji je osvojio Nadal, dok Nadal moze samo da sanja da bude 359 nedelja na prvom mestu ATP liste. Nekako ce uvek Nadalov pogled na taj pehar imati gorak ukus i knedlu u grlu. Razlika je da li do pobede stizes u fer borbi ili ne. Ne mogu da se otmem utisku da su organizatori cinili sve, da pehar ne dodje u ruke teniseru iz pravoslavne zemlje.

Odgovori 27 5