A, NOVAK? Nadal pokazao koliko je PREPOTENTAN i LJIGAV po osvajanju 21. GREND slem titule!

Autor:

Sport

30.01.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal bio je presrećan nakon osvajanja Australijan opena.

A, NOVAK? Nadal pokazao koliko je PREPOTENTAN i LJIGAV po osvajanju 21. GREND slem titule!

Foto: Tanjug/AP

Nadal je posle bespoštedne borbe savladao Danila Medvedeva sa 3:2 i tako stigao do istorijske 21. Grend slem titule. On je prvo iskoristio priliku da čestita Rusu na igri u finalu.

- Težak je trenutak za Danila. Bio sam nekoliko puta kao ti u poziciji da osvojim ovaj turnir, a nisam, a siguran sam da ćeš ga ti sigurno osvojiti u karijeri. Bio je ovo jedan od najtežih mečeva u karijeri i želim da ti čestitam, svaka ti čast.

Rafa ni sam nije mogao da veruje da je stigao do titule u Melburnu.

- Neverovatan je osećaj, jer pre mesec dana nisam znao da li ću uopšte igrati tenis. Sada sam ispred vas i imam trofej u rukama, ne mogu dovoljno da se zahvalim svima koji su mi pomogli da dođem ovde - rekao je Nadal i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

- Bez sumnje verovatno jedna od najemotivnijih pobeda u mojoj karijeri. Imao sam neverovatnu podršku ovde, to će ostati u mom srcu do kraja života. Veliko vam hvala. Iskreno ne mogu dovoljno da se zahvalim čitavom timu i mojoj porodici, deo porodice i tima nije ovde. Znate koliko je bilo teško u poslednjih godinu i po dana i u tim lošim momentima ste bili tu da me podržite. Bez vas ovo ne bi bilo moguće i mnogo vam hvala na svemu. Ne želim da nikoga zaboravim, volontere i sve sponzore koji su učestvovali u organizovanju ovog turnira. Hvala svima što me podržavate i u dobrim i lošim trenucima. 

Najavio je i da će se vratiti i naredne godine u Melburn.

- Pre mesec i po dana sam rekao da će ovo možda biti i moj poslednji AO, ali sada imam još energije da nastavim. Stvarno ne mogu da objasnim kako se osećam trenutno, daću sve od sebe i potrudiću se da dođem ove i sledeće godine.

Nadal je još jednom propustio priliku da barem spomene Novaka Đokovića i time još jednom pokazao svoje pravo lice. U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi, čini se da Rafa ne zna za ovu poslovicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Мали

30.01.2022 14:53

Опет победио допинг...БРАВо Надал

Odgovori 22 11
Dada

30.01.2022 15:21

Nisu ga testirali !!! Inače ne bi se srušio kao sveća.Naš Novak je br.1

Odgovori 18 7
Zg

30.01.2022 15:51

Bravo majstore, pokazao si da si najbolji svih vremena! Daleko si najbolji!

Odgovori 8 45
Ana

30.01.2022 16:56

@Zg - Ma nemoj!!!!!

Odgovori 16 2