Sačekajte Novakov ritern - STIĆI ĆE VAS, nemojte da sumnjate!

Autor:

Sport

05.01.2022

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijske vlasti odlučile su da zabrane Novaku Đokoviću ulazak u zemlju i tako spreče njegov nastup na prvom grend slem turniru u godini.

Sačekajte Novakov ritern - STIĆI ĆE VAS, nemojte da sumnjate!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, po svemu sudeći, neće učestvovati na Australijan openu, osim ukoliko u minut do 12 ne dođe do veleobrta. Vlasti u Australiji zabranile su prvom reketu sveta i, hteli to da priznaju ili ne, najboljem u istoriji tenisa, ulazak u zemlju iako su mu prethodno dale medicinsko izuzeće i dozvolu da igra u Melburnu.

Odluka je svakako šokantna, ali ne i iznenađujuća. Nedeljama unazad se u javnosti vodi polemika oko toga da li će Novak braniti titulu u Australiji i eventualno doći do rekordnog 21. grend slema. Onda je 4. januara Đoković objavio da je dobio medicinsko izuzeće i krenuo put Melburna. Ali, ne lezi vraže...

Dok je još bio u avionu na putu ka najmanjem kontinentu, počele su da se pojavljuju informacije o tome da mu neće biti dozvoljen ulaz. Na početku se mislilo da su to samo spekulacije, ali ne, to su ipak prevrtljivi Australijanci, po svemu sudeći smislili da ponize Novaka.

Smišljeno su mu kao dali medicinsko izuzeće, a onda ga po dolasku u državu Viktoriju maltretirali kao najvećeg kriminalca. Držali su ga u pritvoru, u samici, a potom ga vodili na višesatno ispitivanje, da bi na kraju rekli da nema dovoljno dokaza za ulazak u zemlju!?

- Đoković nije uspeo da obezbedi odgovarajući nivo dokaza - veli tamošnji ministar zdravlja Greg Hant.

Da se radi o smišljenoj akciji kako bi se ponizio najbolji u istoriji dokaz su i reči ministarke sporta države Viktorija Džale Palford, koja je, dok je Novakov avion još bio u vazduhu najavila da mu ulazak nee biti dozvoljen, a onda je „poentirala“.

- Nadam se da će Rafael Nadal osvojiti turnir - rekla je vajna ministarka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je devet puta osvajao Australijan open

Na sve to, Novak je jedini koji nije dobio vizu za ulazak u Australiju, za razliku od svih drugih igrača koji su prethodno dobili medicinsko izuzeće.

Gospođo Palford, gospodine Hant, iako ne zaslužujete da budete tako oslovljeni jer to svakako niste, u Srbiji ima izreka koja kaže "ko se poslednji smeje, najslađe se smeje". E, pa, znajte, Novak će se poslednji smejati.

Vi, kao i svi ostali koji su učestvovali u ovoj igrariji i pokušaju da zadate udarac Novaku i naterate ga digne ruke, morate da znate da je Đokovićevo najjače oružje ritern. To je udarac koji mu je doneo mnogo pobeda u karijeri, ali nijedna neće biti tako slatka kao ova koja će tek uslediti.

Verujte, ostaćete zabezeknuti i nećete znati šta vas je snašlo... Bićete nemi posmatrači, baš kao Rodžer Federer u onom epskom polufinalnom duelu US opena iz 2011. godine, kada je u petom setu imao dve meč lopte, ali nije računao na Đokovićev ritern.  

Mogli ste da budete gospoda i gospođe, ali ste ovakvim prljavim potezima izabrali ste da budete nešto drugo (znate i vi sami šta). Zato, sada vam samo ostaje da mirno sačekate ritern, koji će bez sumnje doći.

Za to će se Novak pobrinuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
kiki

05.01.2022 23:57

Australiji treba oduzeti pravo da u buduce organizuje sportska takmicenja na svetskom nivou. Nek se takmice sami izmedju sebe. Ovim su samo potvrdili ono sto vec znamo, da su anglosaksonske sluge i licemeri. Hteli su da ponize Djokovica ali su time ponizile sebe. Shvatice to ubrzo. Mene su iznenadili teniseri kojima je Nole pomagao, zasto sad cute, danas Nole sutra oni. I, ne nece Nadal pobediti, u to budite sigurni.

Odgovori 10 1
Vesna

06.01.2022 04:20

Zaista je sada preslo sve svaku granicu. Samo mirno i polako, tamo nikada vise pa nek se cesu sa tim mediokritetima , ao se sada pise malim slovima

Suzana

06.01.2022 18:45

@Kiki -apsolutno se slažem! Nole ,sine,polako ,odgovor im sledi...a onda će biti : iiiiiiiiiidemooooo!!!

Ljubisa

07.01.2022 12:47

..molice ga oni da dodje ..molice ga jer bez njega to ne moze da bude gren slem turnir..moze u rangu lokalnih kakve i imaju i kakve zasluzuju.Pokazalo se pravilo i istina da jednostavno ovaj danasnji tzv demokratski svet je samo gomila lazi i manipulacija onih frustriranih trajno koji sebi daju pravo da odredjuju pravila svega i zivota i smrti...obzirom da su propagandom ucinili za kratko vreme mi kao narod budemo obelezeni kao losi cudi me da uz sva sredstva i napinjanje nisu uspeli to sa Novakom..najboljim od nas i najboljim sto ova zemlja ima.To je samo zato sto je on jednostavno nemerljiva nedostizna dimenzija za njih u svakom pogledu...pogledaj truli zapade oko sebe,pogledaj se u ogledalo..nisi ni najlepsi ni najveci hrabar nisi nikad ni bio a demokratski neces nikad ni da budes...zivite u tom ubedjenju...pruzimo podrsku najboljem od nas koji je NAJBOLJI NA PLANETI a on je Srbin a to njih boli...ne sutra vec sad odmah...pa kad nam je drzava nemocna,jer kako rece gdin I Dacic ,mi i nemamo neke odnose sa zemljom potomaka bandita i robijasa...nije bas glupa ideja Seselja,da zatvorimo gdina ambasadora doticne Ausralije u Sidu u centar za imigrante,bar do ponedeljak...reciprocitet ako jesmo ponosna zemlja