"ĐOKOVIĆA MNOGI VIDE KAO DART VEJDERA": Mekinro objasnio zašto je LIČNOST potrebna tenisu!

Autor:

Sport

27.01.2022

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ono što su oni učinili je izvan pameti, kao da su sa druge planete".

"ĐOKOVIĆA MNOGI VIDE KAO DART VEJDERA": Mekinro objasnio zašto je LIČNOST potrebna tenisu!

Foto: Tanjug

Novak Đoković

Džon Mekinro, nekada prvi teniser sveta i osvajač sedam grend slem titula, smatra da su tenisu potrebni igrači sa jakom ličnošću. I on sam je takav uvek bio.

Tenisu su potrebni teniseri koji imaju svoju ličnost. Potrebno je da imaš interesovanje za nekoga, nezavisno od toga da li ga smatraš lošim. Evo, neki Đokovića posmatraju kao Dart Vejdera ili obožavaju Rodžera Federera. To nisu ekipni sportovi pa da navijate za tim iz svog grada ili države, ovde je potrebna ličnost pojedinca kako bi se ljudi zainteresovali. Biće teško da se ne fokusiramo na tri igrača koji su obeležili ovu eru. Ono što su oni učinili je izvan pameti, kao da su sa druge planete - kazao je Mekinro koji je takođe smatrao da je njegovih sedam Grend slem titula nekada izgledalo nedostižno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Velika trojka"

Svi smo svedoci neverovatnih stvari koje su Đoković, Nadal, i Federer postigli. Ipak, smatra Mekinro, velika trojka će se u jednom trenutku povući i neko će morati da popuni rupu nastalu njihovim odlaskom. 

Gledamo u ove tri legende koje rade neverovatne stvari, a igraju u istoj eri. Ipak, smatram da je potrebno osvrnuti se okolo i ukazati pažnju ostalim momcima jer je budućnost stigla i velika trojka neće biti tu večno. Saglasan sam sa Nikom (Kirjosom prim. aut) i nadam se da će on biti jedan od tih koji će se fokusirati i učiniti šta je potrebno da osvoji neki veliki turnir - izjavio je Mekinro.

Za sada favorit da popuni bar jedno mesto "Velike trojke" je Danil Medvedev, jedini igrač iz sledeće generacije koji ima grend slem titulu.

U međuvremenu, sviđa mi se kako se Medvedev ponaša na terenu, on je ličnost za sebe. Izgleda kao šahovski velemajstor, ostali vide da je vrlo moguće izdvojiti se od ostalih po tom pitanju - zaključio je Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Danil Medvedev igraće sutra ujutru u 9:30 časova po srpskom vremenu protiv Grka Stefanosa Cicipasa za ulazak u finale Australijan opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading