NOVAKU SE SUDI U FEDERALNOM SUDU! Odluka o pritvoru u subotu, nedelja je DAN ODLUKE ZA ĐOKOVIĆA!

Autor:

Sport

14.01.2022

07:25 >> 12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I danas pratimo dešavanja u vezi sa Novakom Đokovićem na Australijan openu.

NOVAKU SE SUDI U FEDERALNOM SUDU! Odluka o pritvoru u subotu, nedelja je DAN ODLUKE ZA ĐOKOVIĆA!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

 

13:45 - Federalni sud će da odluči da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu - u nedelju.


Pre toga će Novak biti saslušan pred graničnim snagama, pa će u pritvor na drugu lokaciju (ne u hotel Park), pre konačne odluke.

13:15 - Đoković ide u pritvor, ali sa druge lokacije. Usvojen je zahtev advokata srpskog tenisera.

13:14 - Arno Gujon se oglasio putem Instagrama i poslao podršku Novaku Đokoviću.

12:50 - Ročište se nastavlja.

12:21 - Medijima se obratio i Slobodan Benđo.

12:16 - Loše vesti za Novaka.

11:40 - Postoji neki dogovor da Đoković neće biti pritvoren večeras i da će se ujutru (petak 22h po našem vremenu) pojaviti pred imigracionim vlastima na razgovoru.

11:32 - Advokati Novaka Đokovića zabrinuti za vreme.

11:18 - Sudija je stopirao odluku o deportaciji sutra do 17h po australijskom vremenu, odnosno u 7h ujutru po srpskom.

10:50 - Sudija Keli započeo saslušanje.

10:49 - Novinarka Li Sejls postavila dva ključna pitanja ministru Hoku.

10:44 - Entoni Keli ponovo će voditi Novakov proces.

10:24 - Srbin za sada neće u pritvor.

 

 

10:16 - Australijski mediji sve znali pre Đokovića.

09:58 - Novak Đoković bi uprkos svemu mogao da dobije vizu.

09:40 - Premijer Skot Morison se oglasio nakon odluke ministra.

09:39 - Demonstranti se okupili ispred migrantskog hotela.

09:16 - Đoković pred sobom ima četiri opcije.

09:11 - Australija možda izgubi Grend slem.

 

 

08:56 - Advokati izneli šta žele!

 

 

08:39 - Novaka vraćaju u migrantski hotel.

08:13 - Ministar Aleks Houk dao izjavu!

08:10 - Advokati spremaju žalbu.

08:01 - Đokoviću odbijena viza!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
Goran

14.01.2022 13:37

U Australiji je sve vreme neverovatna medijska kampanja protiv Novaka Da bi se skrenula paznja sa istine i gresaka vlade oko covid mera kao i samog slucaja vize prebacuje se prica kako je Novak rizik po covid. Kako je on dosao da uzme novac i nije vakcinisan a narod mora da se vaksinise. Narod kao narod poveruje sta cuje na TV i vecina ne razmislja o istini da je Novak dosao jer je dobio vizu i garancije da tako moze da dodje i ucestvuje. Da je i sud potvrdio isto i da je sve politika. Naravno da je neki Englez ili Amerikanac da do ovoga nebi doslo, ovako Srbin je idealan da bude zrtveno jagnje.

Goran

14.01.2022 13:47

Hrvatska književnica Vedrana Rudan oglasila se o svojoj kolumni pod nazivom “Mreže, mreže” gde je pisala o drami koju je proživljavao srpski teniser Novak Đoković. U tekstu se osvrnula na pisanje Jadranke Kosor o Novaku Đokoviću za koga kaže da mu je najveća mana i krivica to što je svoj. – Jadranka Kosor, naša bivša premijerka, nečasna je osoba. Živi u stanu otetom od dvojice srpskih dečaka koji su nakon smrti roditelja iseljeni iz centra Zagreba samo zato što su Srbi. Jedan od dečaka je počinio samoubistvo, ali to gospođu nikad nije uznemirilo jer je sve bilo „po zakonu“. Odjednom ju je uznemirio Đoković koji je, prema njenom tumačenju, provalio u Australiju iako je znao da oni ne puštaju nikoga tko nije dva puta vakcinisan. Nije jedina koja trenutno u Hrvatskoj baca drvlje i kamenje na Đokovića „antivaksera“. Zaboravljaju svi ti komentatori da je Đoković dobio vizu. Zafrkavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na „slučaju Đoković“ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac Džejms “Džesi” Ovens, slavni američki atletičar, bio je zvezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i posle Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svet. „Zakon je jednak za sve.“ Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“. Pitam se ono što se malo ko pita, koliko je bilo „po zakonu“ zabraniti ruskoj teniserki Dataliji Vihjancevoj ulazak u Australiju iako je vakcinisana, ali, sirotica, Sputnjikom koji Australijanci ne priznaju. Danas biti vakcinisan znači biti vakcinisan „fajzerom“. O toj diskriminaciji ne pišu ostrašćeni kolumnisti. Njima je i to „po zakonu“ – kaže Vedrana Rudan. – Koliko god veliki broj svetskih medija naglašava kako je Đoković bahat i kako je trebalo da poštuje pravila, mislim da on moćnicima smeta iz sasvim drugih razloga. Đoković pruža otpor i postavlja pitanja. Danas se više nego ikad ceni poslušnost. Svi građani sveta imaju demokratsko pravo i dužnost da ne misle svojom glavom. Zato Đokoviću treba skinuti glavu. Verujem u njega. Ne bi se našao u ovoj situaciji da je bahati glupan – zaključuje Rudan.