GOSPODO AUSTRALIJANCI, ODGOVORITE NA OVO: Kako Kirjos može da igra SA KORONOM, a Đoković ne sme ZDRAV?

Autor:

Sport

13.01.2022

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između srede i četvrtka po našem vremenu održan je žreb za predstojeći Australijan Open na kome se našao i domaći teniser Nik Kirjos, uprkos činjenici da je zaražen koronavirusom. Sa druge strane, Australijanci čine sve što je u njihovoj moći da onemoguće prvog reketa sveta Novaka Đokovića da brani titulu u Melburnu, pa se postavlja pitanje gde je tu logika?

GOSPODO AUSTRALIJANCI, ODGOVORITE NA OVO: Kako Kirjos može da igra SA KORONOM, a Đoković ne sme ZDRAV?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Nik Kirjos

Kirjosu je potvrđeno prisustvo koronavirusa još u ponedeljak, o čemu je on odmah obavestio javnost. On se zbog toga povukao sa turnira iz serije 250, koji se igra u Sidneju, ali ne i sa popularnog "Ozi Opena". Nik, doduše, nije imao sreće prilikom izvlačenja, pošto se već u drugom kolu može sastati sa jednim od glavnih favorita za osvajanje pehara, Danilom Medvedevim, ali ako važe tobože striktna pravila za suzbijanje širenja zaraze, njegovo ime ne bi smelo biti među učesnicima prvog Grend slema sezone.

Australijanci primenjuju dvostruke aršine nad Novakom, koji je podneo medicinski urednu dokumentaciju na osnovu koje je jasno da je preležao koronavirus, te da njegov nastup na Australijan openu ne bi ugrozio ničije zdravlje. Bez obzira na to, tvrdoglavi Australijanci insistiraju na deportaciji, a prema pisanju tamošnjih medija, samo pokušavaju da pronađu model po kome bi Srbina "proterali" iz Australije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Devetorstruki šampion Melburna

Nasuprot njihovom ranijem odnosu, Kirjos je džentlmenski stao na stranu najboljeg igrača u istoriji tenisa vezano za slučaj "Đoković protiv Australije", ali organizatorima se mora postaviti nedvosmisleno pitanje:

Kako neko sme da igra sa koronom, a neko ne može,čak ni sa dokazom da je nedavno preležao virus?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Nataša

13.01.2022 13:12

Pobrkali ste lončiće. Novaku niko ne osporava igranje, već ulazak u Australiju. Kirjos je domaći igrač pa ga se iz zemlje ne može isterati

Odgovori 2 29
ultrasrbin

18.01.2022 16:36

@Nataša - Ajde procitaj pre nego sto lupis. Oni su mu dali vizu i izuzece. 1. Prvo pokusali da ukinu pricom o neregularnosti, ali na kraju potvrdili da je sve validno. 2. Onda ministar ppricao kako je opasnost po javno zdravlje, ali i to demantovao i uvideo da lupa. Pozitivni Nadal i Kirjos nisu opasnost. Pozitivni Tomic igra. 3. Oterao ga zbog "karaktera i nacina misljenja" tvrdnjom da je antivakser. Dokaz je zdrava logika ministra. Dokaz je Novakova izjava da zeli slobodnu volju za vakcinaciju. On je po njihovoj dozvoli dosao da igra tenis, ali se uplasili da ce uzeti 10 put i da ce morati da mu stave bistu ispred.

Маркони

13.01.2022 13:15

Ма ове у Аустралији интересује само политички поени...боли њих за турнир...и ако могу Новака на овај покварен начин да скину са трона...

Odgovori 29 2
Senka

13.01.2022 15:43

Kako je Kirjos dobio koronu ako je vakcinisan? Kako je Nadal dobio koronu ako je vakcinisan? Kako je Nadalu dozvoljeno da uđe u Australiju samo 10 dana nakon što je objavio da je zaražen?

Odgovori 37 3