NI VAKCINA VIŠE NIŠTA NE PRADSTAVLJA: Zbog korone OŠTRIJA pravila na Australijan openu!

Autor:

Sport

14.12.2021

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori prvog grend slema u sezoni, Australijan opena, doneli su odluku da će samo vancinisani teniseri i teniserke moći da se takmiče u Melburnu. Ovo je izazvalo pravu polemiku u javnosti oko toga hoće Novak Đoković nastuputi na svom omiljenom turniru ili ne, pošto se i dalje ne zna da li se vakcinisao, a našao se i na listi prijavljenih. Međutim, u Australiji sada imaju bitnijih problema.

NI VAKCINA VIŠE NIŠTA NE PRADSTAVLJA: Zbog korone OŠTRIJA pravila na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Oko Novakovog dolaska u Melburn pominjale su se mogućnosti odlaska u karantin, kao i medicinskoh izuzeća, ali je pitanje na kraju šta će se desiti i da li će organizatori usled novih okolnosti menjati pravila.

Naime, u slučaju kontakta sa osobom zaraženom omikron sojem i vakcinisani i izlečeni biće tretirani kao osobe prvog stepena kontakta, i moraće dve nedelje u karantin bez mogućnosti ranijeg prekida.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Do sada je za kontakte prvog stepena važio karantin od 10 dana, sa mogućnosti prevremenog prekida izolacije posle pet dana sa negativnim testom. Vakcinisani i izlečeni bili su do sada vođeni kao kontakti drugog stepena, pa nisu morale u karantin.

Podsetimo se, Novak Đoković će pre Australijan opena, igrati na ATP kupu u Sidneju.

U Sidneju do sada nisu bila rigorozna pravila kao u Melburnu, međutim, pojavom novog soja korona virusa sve je podložno promenama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

Komentari (0)

Loading