VELEOBRT U MELBURNU: Đoković ipak NEĆE UČESTVOVATI na Australijan openu?!

Autor:

Sport

09.12.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković se juče našao na spisku učesnika za predstojeći Australijan open. Ovo je ujedno bio i odgovor na veliku buru koja se podigla u javnosti oko Novakovog stava o vakcinaciji protiv korona vrusa, međutim...

VELEOBRT U MELBURNU: Đoković ipak NEĆE UČESTVOVATI na Australijan openu?!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Podsetimo se, Đoković nije želeo da otkriva svoj status o vakcinaciji, i ranije je najavio da postoji mogućnost da ne nastupi u Australiji, vest o njegovom učešću u Melburnu je sve obradovala. Ali to još uvek ne znači da će najbolji teniser sveta nastupiti na turniru koji je osvajao devet puta u karijeri i na kojme brani titulu osvojenu prethodne godine. 

Takođe se u australijskim medijima juče pojavila informacija da će Đoković tražiti mogućnost da bez vakcine i uz "medicinsko izuzeće" nastupi u Australiji, međutim direktor Teniskog saveza Australije Krejg Tajli upozorio da i dalje postoji šansa da srpski teniser odustane od učešća.

- Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrebu, koji dolazi za nekoliko nedelja - pojasnio je Tajli.

Foto: Tanjug/AP

 

Tajli je objasnio i da će medicinski stručnjaci pregledati zahteve za "medicinsko izuzeće", ali da će to teško dobiti Novak.

- Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Video sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka - dodao je Tajli.

Đoković je takođe prijavljen i za učešće na ATP kupu sa Srbijom u Sidneju koji je na programu početkom januara, dok se Australijan open održava od 17. do 30 januara naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (3)

Loading
Mijat

09.12.2021 08:34

Ðokoviću brate, pretera ga više. Ispuni uslove ako hoćeš da učestvuješ, kao i svi ostali, osvoji taj Australian open i zapuši im usta za sva vremena.

Odgovori 17 28
Svetlana Mihaila Popovic Green

09.12.2021 20:20

@Mijat - Ne smarajte coveka vise! Sta vas sve bole sta ce I kako Novak da uradi. Zivite svoj usrani zivot i zacepite

Odgovori 19 6
nesa151

10.12.2021 10:25

@Mijate! Novak Djokovic je prelezao koronu i stekao vise nego dovoljno antitela (ako se setite kako je KILAVO odigrao Us op.i izgubio) onda znajte da on vise nece unositi u njegov organizam VIRUS KOV19 Jer i to je oslabljeni viruskoji mnogima moze skoditi.Kogod to negira nek se upita a ZASTO SE EVO I CETVRTI PUT VAKCINISU POVRATNICI ??????

Odgovori 13 3