AUSTRALIJA BRUJI O ĐOKOVIĆU: Novak tražio "MEDICINSKO IZUZEĆE" za učešće u Melburnu!

Autor:

Sport

08.12.2021

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema, srpski teniser Novak Đoković je prijavljen za Australijan open, iako se mesecima nagađalo da bi mogao da odustane zbog rigoroznih "korona pravila" o ulasku u državu Viktoriju, gde se u Melburnu, održava prvi gren slem u sezoni.

AUSTRALIJA BRUJI O ĐOKOVIĆU: Novak tražio "MEDICINSKO IZUZEĆE" za učešće u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Najboji teniser sveta Novak Đoković

Već nekoliko meseci unazad ponavlja se da je uslov da "samo vakcinisani teniseri mogu da učestvuju u Melburnu", a Đoković nije želeo da saopšti svoj status, pa se pretpostavljalo da nije vakcinisan.

Srpski as nije želeo da se izjašnjava po tom pitanju a svude se u svetski medijima provlačila informacija da će zbog toga propustiti Australijan open. Na kraju krajeva, Đoković će učestvovati na Australijan openu, čak iako nije vakcinisan. Kako je to moguće?

Naime, postoji nekoliko opcija po kojima je bi Novak mogao da prihvati izazov i zaigra u Australiji. Prvi je naravno, vakcina, drugi je dvonedeljni karantin pri ulasku u Australiju, dok je treći je posebno interesantan.

Kako prenosi australijska televizija "7NEWS" reč je o mogućem "medicinskom izuzetku".

 

 

Naime, kako je u izjavi za njih objasnio vicepremijer države Viktorije Džejms Merlino - to je takođe jedna od mogućnosti za sve putnike koji ulaze u Australiju, a prethodno nisu imunizovani.

- To su pravila. Medicinski izuzeci su samo to - to nije rupa u pravilima za privilegovane tenisere. To je medicinski izuzetak u posebnim uslovima ako imate akutno medicinsko stanje - objasnio je Džejms Merlin

Odluku o tome da li uopšte Novak može da dobije "medicinsko izuzeće" od vakcine doneće nezavisni medicinski eksperti iz Australije.

- Ne bi se Novak prijavio da ne dolazi. Dolazi pod istim uslovima kao i svi ostali, nećemo uraditi ništa specijalno povodom njega - dodao je Tod Vudbridž, čovek koji je zadužen i za organizovanje Australijan  opena.

Podsetimo, Australijan open je na programu od 17. do 30. januara, a Novak Đoković napada deseti pehar u Melburnu i 21. grend slem u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading