POTVRĐENO: Novak Đoković ide u Australiju! (FOTO)

Autor:

Sport

07.12.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori ATP kupa su potvrdili da će najbolji teniser sveta Novak Đoković igrati na ovom takmičenju koje se održava u Sidneju!

POTVRĐENO: Novak Đoković ide u Australiju! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

ATP kup će se održati od 1. do 9. januara, a Novakova odluka da učestvuje u Sidneju je mnogima potvrda da ćemo ga gledati i na Australijan Openu.

Iako je juče bio poslednji dan za prijavu na prvi Grend slem u sezoni, Đoković se još uvek nije oglasio.

Na zvaničnoj veb-stranici ATP, na kojoj se najavljuje 16 reprezentacija koje će se takmičiti za osvajanje ATP kupa, stoji sledeće:

 

 

- Srbija, koju će predvoditi prvi reket sveta Novak Đoković, takmičiće se u grupi A zajdno sa Norveškom, Čileom i Španijom. Pre dve godine Srbija je osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobedom nad Španijom u finalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković ide u Australiju

Kako bi Đoković bez vakcine zaigrao u Sidneju na ATP kupu, potrebno je da dobije posebnu dozvolu vlade, a potom boravi 14 dana u karantinu po sletanju u Australiju. Ista opcija ponuđena je i organizatorima AO u Melburnu, ali se rukovodstvo ovog grend slem turnira odlučilo da nastup u "Melburn parku" dozvoli samo vakcinisanim takmičarima i navijačima. To je u više navrata nedvosmisleno ponavljao prvi čovek AO Kreg Tajli.

Takođe, na sajtu ATP kupa među španskim teniserima nema šestog igrača planete i osvajača 20 GS titula - Rafaela Nadala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nema od kera slanine

10.12.2021 21:03

Znate sta? Dosadili ste i bogu i ljudima sa tim (ne)vakcinisanim Novakom.