ĐOKOVIĆU, DAJ DOKAZ: Novi PRITISAK na najboljeg tenisera sveta!

Autor:

Sport

29.11.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle reči oca Novaka Đokovića, Srđana, kako njegov sin koji je devetostruki šampion Australijan Opena neće ići u Melburn pod ucenom, oglasio se prvi čovek turnira Kreg Tili.

ĐOKOVIĆU, DAJ DOKAZ: Novi PRITISAK na najboljeg tenisera sveta!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Izvesno je da će na Australijan Open moći samo vakcinisani teniseri i teniserke, a Novak Đoković i dalje ne želi da se oglašava na ovu temu do objavljvanja zvaničnog stava tamošnje vlade, kao i turnira.

Tili je to podvrdio za australijske medije.

- Svi znaju da moraju sedam dana ranije da budu vakcinisani pre dolaska u Australiju i imaju opciju za nekoliko različitih vakcina, Džonson i Džonson je jedna od njih, za koju je dovoljna samo jedna doza - rekao je Tili, a onda se konkretno osvrnuo i na Đokovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

- Novak je jasno stavio do znanja da je njegov status oko vakcinacije privatna stvar, komplikovano je pričati o tome iz ove pozicije, ali ako dolazi u Australiju, mora da ima dokaz, sertifikat koji dokazuje da je vakcinisan, koji će potvrditi medicinski zvaničnici ovde i tako će biti za sve koji dolaze. Svima je to jasno, ovo je dobro prihvaćeno i dali smo doprinos u vakcinisanju igrača, jer smo prvi događaj na kojem je obavezna vakcinacija.

Australijanac ističe da nova varijanta korona virusa "Omikron", koja se pojavila u Africi, a već se širi u celom svetu, za sada neće ništa menjati kada je u pitanju organizacija Australijan Opena.

- Još uvek čekamo. Razgovarao sam sa vladom… još uvek ima mnogo pitanja na koja nemamo odgovor oko ove novog soja korona virusa. Mislim da ćemo u narednih 14 dana imati malo jasniju situaciju, ali u ovom trenutku planovi se odvijaju kao što jesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading