HRVATI, SPREMITE SE, STIŽE MOĆNI NOVAK! Dupla pobeda Đokovića, Ćaćić PRORADIO u pravi čas - Srbija je u polufinalu Dejvis kupa!

Autor:

Sport

01.12.2021

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je savladala Kazahstan sa 2:1 i obezbedila je plasman u polufinale Dejvis kupa! Odlučujući poen našoj selekciji doneo je dubl Đoković/Ćaćić, koji je u dramatičnom meču savladao Golubjeva i Nedovjesova sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3).

HRVATI, SPREMITE SE, STIŽE MOĆNI NOVAK! Dupla pobeda Đokovića, Ćaćić PRORADIO u pravi čas - Srbija je u polufinalu Dejvis kupa!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Ćaćić i Novak Đoković

Naša reprezentacija će se za finale nezvaničnog prvenstva sveta boriti sa Hrvatima, koji su bili bolji od Italije, a mečevi počinju u petak od 16 časova.

Dubl okršaj u Madridu rešen je furioznom završnicom trećeg perioda igre, kada su Novak i Nikola napravili dva brejka u nizu, čime su maraton od preko sedam i po sati priveli kraju.

Podsetimo, ranije danas Kecmanović je poražen od Kukuškina, dok je Đoković, prema očekivanjima, nadigrao Bublika.

Tok susreta odluke mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković/Ćaćić - Golubjev/Nedovjesov 6:3, 2:6, 6:2

Srbija se plasirala u finale, Kazahstan je pao - 6:3, 3:6, 6:2!

6:3 - Srbija je iskoristila treću meč loptu, gotovo je!

5:3 - Još samo jedan korak do polufinala Dejvis kupa! Ćaćić je imao servis gem, naša reprezentacija ga je dobila bez izgubljenog poena, Golubjev će servirati za opstanak u meču.

4:3 - Velika šteta! Osokoljeni prednošću, Đoković i Ćaćić su poveli sa 30:0, imali su priliku da reše meč, ali Kazahstanci to nisu dopustili jer su osvojili četiri vezana poena.

4:2 - Bum-bum Nole! U dva navrata su protivnici "prošli" Ćaćića na mreži (15:30), ali su usledila tri sjajna prva servisa najboljeg igrača sveta, čime je naša reprezentacija potvrdila brejk!

3:2 - Breeeeejk! Od početka petog gema završnog seta videlo se da su Novak i Nikola podigli nivo igre i energije. Pre svega, odličnim riternima "uzdrmali" su rivale, došli su do dve prilike da naprave brejk, iskoristili prvu, fenomenalan tajming!

2:2 - Konačno! Fenomenalan gem je odigrao Ćaćić, koji je autoritativnom igrom Srbiji doneo novi egal.

1:2 - Nole je pokušao da podigne naš Dejvis kup tim i publiku na noge, ali dodatni impuls energije nije pomogao Srbiji. Ćaćić je uspeo da osvoji samo jedan poen, bez problema za Golubjeva i Nedovjesova.

1:1 - Teško naš par sada osvaja gemove, Novak je ipak uspeo da zadrži svoj servis, ali deluje da su protivnici uhvatili zalet.

 

 

0:1 - Na krilima izjednačenja, Kazahstanci su stigli do prednosti u trećem setu, uz svesrdnu pomoć prvog servisa, koji ih fenomenalno služi u dosadašnjem toku susreta (85%).

Kazahstan je uzvratio istom merom - 6:2!

 

 

2:6 - Ponovo je Kazahstan oduzeo servis Srbiji na Ćaćićev početni udarac, igraće se treći set!

2:5 - Brzo je Kazahstan poveo sa 40:0, usledio je novi promašaj Ćaćića, Srbija u jako teškoj situaciji, sve smo bliži izjednačenju.

2:4 - Novak nije dozvolio novi brejk protivnicima, primetno je da rutinski drži svoj servis, naši momci imaju šansu da pritisnu rivale u završnici drugog intervala igre.

1:4 - Imala je Srbija šansu da se munjevitom brzinom vrati u set, ali je Nedovjesov odlično "uštopovao" ritern na mreži. Golubjev je zatim odlično odservirao, razigrali su se Kazahstanci...

1:3 - Katastrofalan gem Ćaćića, koji je napravio tri greške, jednu iz servisa, Golubjev i Nedovjesov su stekli tri brejk lopte, ali nisu uspeli da ih materijalizuju! Ipak, Nikola je još jednom pogrešio, koju je Golubjev iskoristio rutinskim volejom na mreži.

1:2 - Serija asova Kazahstanaca, koji ne dozvoljavaju srpskom paru da im ugrozi servis u drugom periodu igre.

1:1 - Najbolji teniser planete nije dozvolio nikakvo iznenađenje, nastavio je da "muči" rivale na svoj servis, izjednačenje u drugom periodu igre.

0:1 - Golubjev je ovoga puta bolje servirao, mada je naš dubl ponovo pripretio vođstvom od 30:15. Nažalost, usledile su tri greške Novaka i Nikole...

Srbija je prvi period igre rešila u svoju korist sa ubedljivih 6:2!

6:2 - Set iz snova zaokružio je Nikola odličnim servisima, dominacija Srba se nastavlja, 1:0!

5:2 - Maetsralna igra naših momaka, koji su došli do nove prilike da oduzmu servis protivniku, što su i učinili! Srbija je napravila "dupli brejk", Ćaćić će u narednom gemu servirati za 1:0.

4:2 - Novakov servis je, za sada, nerešiva enigma za Kazahstan, Srbija je potvrdila brejk.

 

 

3:2 - Brejk! Loše je procenio Nedovjesov Đokovićev forhend, što je našoj selekciji donelo još jednu šansu, koja je iskorišćena posle novog auta Kazahstanaca!

2:2 - Nikola Ćaćić je namestio servis, protivnici su došli do tek jednog poena, dobar početak naših igrača.

1:2 - Uspela je Srbija da dođe do 40:40, uprkos činjenici da rivale sjajno služi servis, međutim još uvek nema brejka.

1:1 - Ekspresno izjednačenje. Đoković je imao početni udarac, on i Ćaćić rivalima nisu prepustili nijedan poen.

0:1 - Imala je Srbija prvu brejk loptu, Nedovjesov je u par navrata loše reagovao na mreži, ali su Kazahstanci uspeli da na servis Golubjeva povedu.

 

 

Počeo je meč odluke!

U prvom duelu dana u Madridu, Kecmanović je poražen od Kukuškina, dok je Đoković, prema očekivanjima, "rutinirao" Bublika.

Nole je, odmah posle pobede nad Sašom, izrazio želju da igra i u parovima, što mu je selektor Viktor Troicki uslišio, pa će sa Nikolom Ćaćićem pokušati da dođe do ključnog boda protiv kazahstanskog dubla Golubjev/Nedovjesov.

Tok meča možete pratiti na portalu Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading