ĐOKOVIĆ NIJE IZNEVERIO SRBIJU: Novak POČISTIO Bublika - odluka o polufinalisti PAŠĆE u dublu!

Autor:

Sport

01.12.2021

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković doneo je Srbiji izjednačenje protiv Kazahstana (1:1), a o plasmanu u polufinale Dejvis kupa odlučivaće dubl. Nole je rutinski nadigrao Aleksandera Bublika rezultatom 2:0, a po setovima je bilo 6:3, 6:4.

ĐOKOVIĆ NIJE IZNEVERIO SRBIJU: Novak POČISTIO Bublika - odluka o polufinalisti PAŠĆE u dublu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković

Novak je odigrao rutinski, napravio je po jedan brejk u oba seta, pa je nakon samo jednog časa i 18 minuta igre svojoj zemlji doneo važan bod.

Sledi susret u dublu koji će odlučiti ko će na megdan selekciji Hrvatske u borbi za finale.

Tok duela Đoković - Bublik mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Đoković - Bublik 6:4, 6:3

Kraj meča, Đoković - Bublik 6:3, 6:4!

5:4 - Dramatičan gem trijumfalno je okončao Bublik, servisom "iz ruke", ali Đoković čvrsto drži sudbinu Srbije u svojim rukama.

5:3 - Još jednom Novak nije prepustio protivniku poen na svoj početni udarac, Bublik će u narednom gemu servirati za opstanak u meču.

4:3 - Nole je propustio "polupriliku" da izbori i "dupli brejk", pošto je napravio lošu selekciju udaraca na 30:30, Bublik je sačuvao nadu...

4:2 - Serija lakih poena, kojima je Đoković bez problema zadržao brejk prednosti.

3:2 - Uspeo je i Bublik da osvoji gem bez izgubljenog poena, možda je i Srbin malo "spustio nogu sa gasa", ali je Aleksander još uvek u igri...

3:1 - Nije moglo lakše, Novak je potvrdio brejk, sada može bez pritiska da privede susret kraju!

2:1 - Đoković je na volšeban način stigao do brejk lopte, moćnim riternom, potom je Bublik promašio dva uzastopna servisa, pa je protivniku "poklonio" vođstvo.

1:1 - Bublik je izborio prvu šansu na meču da oduzme servis Novaku, doduše i Srbin mu je svesrdno pomogao. Đoković je na 30:15 napravio duplu servis grešku, a potom je imao i loš napad na mreži, ali srećom Kazahstanac to nije kaznio. Posle izjednačenja, Saša je došao do nove prilike, ali je onda najbolji igrač sveta odigrao maestralan volej. Prvi problemi na Novakov početni udarac...

0:1 - Dobar početak drugog seta za Bublika, ekspresno je poveo sa 40:0, Nole je smanjio na 40:30, ali je u tom trenutku proradio servis rivala.

Đoković je poveo sa 1:0, nakon što je sa 6:3 prvi period igre rešio u svoju korist! Igralo se ukupno 42 minuta

6:3 - Nole je morao da odigra par dužih razmena, ali praktično protivniku nije dao priliku da se vrati u set! Gem sa nulom za 1:0!

5:3 - Već pet duplih servis grešaka kazahstanskog tenisera, Novak je izborio dve set lopte, ali mu rival praktično nije dao priliku da ih iskoristi. Ušlo se u igru na razliku, tokom koje je Đoković stigao do još tri prilike, Bublik je ipak "preživeo" zahvaljujući servisu...

5:2 - Nastavio je Đoković sa sigurnom igrom na svoj početni udarac, uspeo je malo i da zabavi publiku, a najvažnije je da "gazi" ka vođstvu. Bublik će u narednom gemu servirati za opstanak u setu.

4:2 - Bublik je dobrim servisima poveo sa 40:0, srpski as je tada poentirao, ali je Kazahstanac uspeo da smanji zaostatak.

4:1 - Bez ikakvih problema Novak je potvrdio stečeni brejk viška, te rutinski korača ka osvajanju prvog perioda igre.

3:1 - Opet je Srbin stekao dve brejk lopte, ovoga puta vezane, iskoristio je drugu, pa je uspeo da se rezultatski "odlepi". Sada se lakše diše!

 

 

2:1 - Ponovo je Bublik stigao do prvog poena, ali je onda Nole furioznom serijom postavio stvari na svoje mesto.

1:1 - Dve brejk lopte propustio je Đoković u dramatičnom gemu na servis Kazahstanca. Bublika čak nije išao ni servis, ali je sa nekoliko lucidnih poena uspeo da "preživi", iako je mirisalo na brejk...

1:0 - Nešto sporiji početak Novaka, Bublike je poveo sa 30:15, ali je onda prvi reket sveta nanizao tri poena za prvo vođstvo na meču.

Počinje meč, prvi je na servisu Nole!

 

 

Kazahstan ima prednost od 1:0, pošto je Kukuškin posle velike drame savladao Kecmanovića sa 2:1.

Zanimljivo je da će Đoković po prvi put odmeriti snage sa Bublikom u dosadašnjem toku karijere, a Srbin je uoči meča izjavio da se radi o igraču koji neguje ofanzivan stil ige i koji silno želi iznenađenje.

Naša selekcija se domogla plasmana u četvrtfinale nakon polovičnog učinka u grupi, a u slučaju pobede nad Kazafstanom, u polufinalu je čeka Hrvatska. Hrvati su uspeli da dobiju Italijane u ponedeljak rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading