ĐOKOVIĆ ODGOVORIO AMERIMA: Spraman sam za KALENDARSKI SLEM!

Autor:

Sport

28.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket planete, srpski teniser Novak Đoković će na predstojećem US openu pokušati da postane prve igrač od 1969. godine i Roda Lejvera, koji je osvojio kalendarski slem, odnosno na četiri najveća turnira bio najbolji iste godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković je odgovorio svima

Đoković je u Njujorku upitan da li bi to bio najveći uspeh u karijeri.

- To je lako pitanje. Da, bio bi. Znam da je velika prilika preda mnom u Njujorku, gde sam tokom godina igrao dobro. Publika se vraća na stadion. Jedva čekam. Motivisan sam da igram najbolji tenis. Ali, idemo udarac po udarac. Sanjam da osvojim Slem kojim bi kompletirao kalendarski. Znam kako da mentalno uravnotežim stvari sa velikim očekivanjima. Moje učešće ovde, bez Rodžera i Rafe... Oseća se to. Ali bez obzira na njihovo odsustvo, još uvek su tu kvalitetni teniseri, poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa, to su tri glavna pretendenta. Gren slem je Gren slem - rekao je Đoković.

Novinare je takođe zanimalo u kom momentu je Novak shvatio da je osvajanje kalendarskog Slema moguće.

- Nakon što sam osvojio prvi Slem u Australiji (smeh). To je moj najuspešniji Grend slem. Rolan Garos je za mene najveća prepreka. Drugi put u karijeri sam osvojio ove godine. Nakon što sam osvojio, pomislio sam: ’U redu, nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu’. Šanse na Vimbldonu su mi svakako veće nego na Rolan Garosu. Da, to bi bio trenutak kada sam pomislio da je to moguće - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading