US OPEN BEZ NADALA I FEDERERA: Švajcarac se sastaje sa MEDICINSKIM TIMOM!

Autor:

Sport

13.08.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer ove nedelje se sastaje sa lekarskim timom kako bi doneo odluku o tome hoće li nastupiti na predstojećem US openu, prenose svetski mediji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Uskoro će se sve znati. 

Osvajač 20 grend slem titula je u nedelju napunio 40 godina, a nije igrao od prethodnog gren slem turnira turnira. Podsetimo se, na Vimbldonu ga je u četvrtfinalu eliminisao Hubert Hurkač.

Nekadašnji broj 1 je potom propustio i Olimpijske igre u Tokiju i otkazao učešće na mastersima u Tororntu i Sinsinatiju, kao razlog svog otkazivanja navodi se povrede kolena.

Rodžer je ovih dana dao izjavu za dnevnik "Blik" za koji je izjavio da se trenutno odmara.

- Trenutno sam na odmoru, već neko vreme ništa ne radim zbog kolena. Morao sam dobro da razmislim posle Vimbldona. Ove nedelje ću se sastati sa svojim timom i lekarima, pa ćemo odlučiti kako ćemo dalje. Trenutno je sve malo nesigurno - otkrio je Rodžer Federer i dodao:

- Teška je situacija. Pre deset godina pitanja o kojima sam razmišljao bila su: ’Na kojoj sam poziciji na ATP listi?’, ’Šta su mi ciljevi?’, ’Koji je turnir sledeći na kalendaru?’. Sada je teže jer razmišljam o tome kako bih se osećao da se vratim na teren, šta mogu da postignem, kako sve da uklopim sa svojom porodicom, šta ostatak mog tima kaže… Sve se potpuno izmenilo - istakao je osvajač 103 ATP titule.

Poslednji put Federer je US open osvojio još 2008. godine što je bio njegov peti trofej u Njujorku zaredom.

Takođe i Rafael Nadal ima problema sa povredom stopala zbog koje je moraom da otkae turnire u Torontu i Sinsinatiju ta i da se vrati u Španiju da kako bi se oporavio. 

Podsetimo se, na pomenutom gren slemu će srpski teniser Novak Đoković pokušati da osvoji "kalendarski slem" i u svoju vitri doda i pehar sa četvrtog najvećeg turnira u godina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading