NOVAK SPREMAN ZA US OPEN: Imao sam sjajnu sezonu, tako ću i nastaviti!

Autor:

Sport

27.08.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket planete, Novak Đoković vredno i marljivo se priprema za predstojeći nastup na poslednjem gren slemu u godini koji se održava u Njujorku - US open. Novak se u svojoj kratkoj izjavi za ESPN osvrnuo na ovogodišnje terene u "velikoj jabuci" ali i na leto koje je iza njega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak uvek gleda ispred sebe

Đoković dakle polako privodi kraju pripreme za Otvroeno prvenstvo Amerike na kojem će pokušati da objedini sve četiri gren slem titule i tako postane prvi teniser posle 1969. godine i Roda Lejkvera koji je osvojio "kalendarski slem" ali ujedno i da uđe u istoriju kao jedini koji je osvojio 21 pehar sa četiri najveća turnira.

Na jednom od poslednjih treninga pred start turnira sparing partner mu je bio Denis Šapovalov sa kojim je prvi teniser sveta odigrao i taj-brejk.

- Obojica smo dobro servirali. Mislimo da su tereni prilično brzi, čak i brži nego prošle godine, pa ako imate dobar servis - otkrio je Novak za ESPN.

Novak je takođe govorio i o svojoj formi u 2021. giodini u kojoj je osvojio tri gren slem turnira - Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Nažalost, nije uspeo da se domogne jedinog trofeja koji mu nedostaje u karijeri - olimpijskog zlata.

- Imao sam fantastično leto, koštalo me je mnogo, ali ne mogu da se žalim. Imao sam verovatno najbolju grend slem sezonu u karijeri, pa se nadam da ću tako nastaviti - dodao je Đoković koga u prvom kolu US opena čeka duel sa kvalifikantom.

Onda su mu potencijalni rivali Jan Lenard Štruf, David Gofan ili Kei Nišikori, Tejlor Fric. Dok bi ga u četvrtfinalu mogao da sačekati Mateo Beretini, a u finalu Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading