GRČKA PROTIV CICIPASA: Odbija da se vakciniše, prolazi NOVAKOVU sudbinu

Autor: Republika

Sport

21.08.2021

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Stefanosa Cicipasa i grčkih vlasti su sve zategnutiji.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

 

Stefanos Cicipas je u Grčkoj jednako velika zvezda koliko je i Novak Đoković bio u njegovim godinama u Srbiji i Balkanu.

Treći teniser sveta je postao "trn u oku" grčkih vlasti jer je odbio da se vakciniše protiv korone, pod obrazloženjem da nije "antivakser", nego ne oseća da je primoran, jer nije obavezna:

- Niko nije učinio obaveznom vakcinaciju. U jednom trenutku ću morati, prilično sam siguran u to, ali do sada nije bilo obavezno da se takmičim, pa to nisam uradio. Ja sam mlad, u uzrastu ispod 25 godina, za mene vakcina nije dovoljno testirana, nova je. Ima neke nuspojave. Lično poznajem neke ljude koji su je primili. Nisam protiv toga, samo ne vidim razlog da neko iz moje starosne grupe mora da se vakciniše. Želim da vidim bolju verziju vakcine, koja će nam dati više pluseva nego minusa - ističe Cicipas.

Teniserov otav Apostolos je saglasan sa svojim sinom:

- Sportisti imaju dovoljno jak imuni sistem da se nose sa svim izazovima koji mogu da se pojave. Preduzimaju potrebne mere, nalaze se u kontrolisanom okruženju i rade gotovo svaki dan PCR i antigen testove - rekao je Apostolos za grčku javnu televiziju ERT.

Da podsetimo, dok je korona bila u punom jeku tokom 2020. godine, Novak Đoković se takođe deklarisao protiv nametane, obavezne vakcinacije, već za slobodu izbora i takođe je bio okarakterisan kao anti-vakser, čime je došlo do zamena teza.

Izjave Cicipasa došle su do portparola grčke Vlade koji je izdao saopštenje povodom teniserovih komentara.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading