SRBIJA JE ČEKALA OVE REČI: Eksplozija Novaka Đokovića nakon osvajanja Beograd opena! Šta će reći Rafa i Rodžer?

Autor:

Sport

29.05.2021

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Nole posle novog pehara.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković sa trofejom Beograd opena

Srpski teniser Novak Đoković poručio je, posle osvajanja Beograd opena, da može da pobedi bilo koga, čime je "zapretio" najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru koji mu stoje na putu do finala Rolan Garosa.

Nole je, najpre, izrazio zadovoljstvo načinom na koji je organizovan turnir u prestonici Srbije.

Ocene su odlične. To je zaista tako, pristrasan sam jer je moj mlađi brat direktor turnira, ali mi je sjajne utiske preneo pre svih Džeri Armstrong, koji je tu ispred ATP. Za mesec dana tenisa, dao je ocenu deset od deset za oba turnira. To su generalne ocene, za organizaciju u celini, za sve. Treba dodati da su se turniri organizovali u kovid protokolima, koji nisu nimalo laki da se ispoštuju. Samo ljudi iz organizacije znaju koliko je bilo izazovno da se svaki zahtev ispoštuje i sama ta ocena je znak koliko su svi dobar posao uradili, da tim najbolje mogućim ocenama završavamo ciklus za ovu godinu. To će nam pomoći i za buduću saradnju. Postoji mogućnost da to bude turnir ATP 500 serije, nadaone tamo godine. Nismo vlasnici licence, to je problem. Želimo svi, ja lično, TSS, svi kolektivno, Srbija, da kupimo licencu, ali to još nije moguće. Za sada, malo smo kao čardak ni na nebu ni na zemlji, ali radimo kao da je naša licenca, želimo da ostavimo dobar utisak. Što se tiče WTA, licencu smo imali samo za ovu godinu, za sledeću već ne znam. Jako je komplikovano. Nije lako reći, hoću ove nedelje turnir. Mirate videti šta je slobodno u rasporedu pa da se prilagodite tome. Postoji velika verovatnoća da će ATP dodeliti uvećavanje kategorije ovoj licenci - ocenio je Đoković.

Đoković je dodao i da je tokom nedelje odradio veliki deo zadataka pred Rolan Garos. Rekao je i šta mu je bilo najvažnije.

- Osećam se ponosno i zadovoljno što smo imali ovakav turnir i što sam to krunisao peharom i atmosferom koja je bila izvanredna. To sam priželjkivao, zato sam izabrao mogućnost da igram ovde, jer sam čuo da ima šanse da bude publike. Na početku nije bilo potvrđeno ništa, tek pre nekoliko dana smo dobili dozvolu za polufinale i finale. Bio je predivan osećaj, tako sam želeo da bude. To što sam danas doživeo daje mi energiju Pariz. U igračkom smislu, zadovoljan sam kako je prošla nedelja. Iskoristio sam je da budem sa porodicom. U Parizu ću biti zatvoren, ali spreman sam. Nadam se da ću doživeti vrhunac forme u Parizu - najavio je osvajač Australijan opena, pa poentirao:

- Jeste, nadajmo se da će do to tog polufinala i doći. Dug je put do tog meča. Znam da svi to priželjkuju, kao i četvrtfinale sa Federerom. Treba sve to prebroditi. Na žreb ne može da se utiče, ali mogu na usmerenost pažnje ka narednom danu, ka tome da se dovedem u optimalno fizičko i psihičko stanje. Znam da kada sam u tom nekom uravnoteženom stanju, mogu da pobedim bilo koga i na bilo koji podlozi. To sam dokazao u prošlosti, radujem se velikom izazovu u Parizu. Nadamo se najboljem, nisam jedini koji želi trofej i biće izazovno, ali sam spreman - zaključio je Novak Đoković koji duel prve runde na Otvorenom prvenstvu Francuske igra protiv Tenisa Sandgrena u ponedeljak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading